Kolmannes ihmisistä jättää tämän tärkeän asian tekemättä – kuulutko sinäkin heihin?

Kansainvälinen käsienpesupäivä muistuttaa käsienpesun tärkeydestä. 

Tänään vietetään kansainvälistä käsienpesupäivää. Päivän tarkoituksena on muistuttaa oikeaoppisen käsienpesun tärkeydestä – erityisesti kehitysmaissa huono hygienia on todellinen ongelma.

Myös kotimaassa kannattaa kiinnittää huomiota käsihygieniaan. Suomessa odotetaan seuraavaksi yleensä loppuvuodesta leviävää kausi-influenssaa. Elinkeinoelämän keskusliiton laskeman mukaan influenssan seurauksena joka kymmenes työikäinen jää 3–5 päiväksi kotiin sairastamaan. Yksi sairauspäivä maksaa työnantajalle noin 350 euroa.

– Tutkimusten mukaan noin 30 prosenttia ei käytä saippuaa käsienpesun yhteydessä. Saippuaksi kannattaa valita iholle hellävarainen saippua, palasaippua ei ole hygienian kannalta paras vaihtoehto. Kädet on syytä pestä useita kertoja päivässä. Huolellinen kuivaus joko kangas- tai paperipyyhkeeseen on olennainen osa hyvää käsihygieniaa, koska sillä poistetaan mahdolliset käsiin jääneet saippuajäämät ja mikrobit, kertoo Lindströmin käsihygienian asiantuntija Marja Hautanen.

Näin peset kätesi oikein:

• Ennen käsien pesua poista korut ja kello

• Käytä saippuaa pesun yhteydessä

• Kuivaa kätesi kankaaseen tai paperiin

Maailmalla huono hygienia on todellinen ongelma. Noin 1 000 alle viisivuotiasta lasta kuolee päivittäin ripulisairauksiin, jotka johtuvat likaisesta vedestä ja heikosta saniteetti- ja perushygieniasta. 

– Käsienpesu saippualla on pieni teko, jolla voidaan merkittävästi parantaa lasten terveyttä, muistuttaa Suomen UNICEFin tiedotuspäällikkö Kirsi Haru.

Lähde: Lindström Oy

Lue myös:

    Uusimmat