Mainos

Kokoomusnuorilta tylytystä liikennekaaoksen aiheuttavasta lakosta: "SAK jahtaa kärpästä kirveellä posliinikaupassa"

2:14

Kokoomusnuorten mukaan "SAK jahtaa kärpästä kirveellä posliinikaupassa" järjestäessään muun muassa joukkoliikenteen pysäyttävän lakon hallituksen ajamaa aktiivimallia vastaan tänä perjantaina.

Nuorisojärjestön puheenjohtaja Henrik Vuornos antaa SAK:n toimille tylyä palautetta kokoomusnuorten tiedotteessa. Vuornoksen mukaan poliittiset mielenilmaukset tulisi lähtökohtaisesti järjestää vapaa-ajalla, eikä kesken työpäivän.

– Lakko aiheuttaa merkittävästi haittaa ihmisille sekä mittavat tappiot yrityksille. Työnseisaukset vaikuttavat muun muassa joukkoliikenteeseen vaikeuttaen työ- ja koulumatkoja maanlaajuisesti. Lasku ja haitta lakkoilusta kohdistuu siis tahoille, joilla ei ole osaa eikä arpaa eduskunnan päätöksenteossa. Tämä on minusta yksiselitteisesti väärin, Vuorno skommentoi.

Vuornoksen mukaan lakto ovat oikeutetumpia, kun ne kohdistuvat työnantajan ja työntekijän välisiin työsuhdeasioihin, joihin molemmat osapuolet voivat vaikuttaa. Hänen mukaansa aktiivimallissa ihmisillä on mahdollisuus vaikuttaa työttömyysturvansa tasoon, mutta "yrityksillä ei ole mahdollisuutta vaikuttaa eduskunnan päätöksentekoon ja välttää poliittisten lakkojen synnyttämiä kustannuksia".

– SAK jahtaa kärpästä kirveellä posliinikaupassa. Pelkästään Teknologiateollisuudessa (lakon) vahinkojen arvioidaan olevan 230 miljoonaa euroa, jonka päälle voidaan laskea myös AKT:n liikenteen seisauksen aiheuttamat mittavat vahingot. Lakon laajuus ole missään suhteessa aktiivimallin kokoon, Vuornos jyrisee.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.