EK: SAK osoittaa täydellistä piittaamattomuutta

SAK:n liittojen päätökset jatkaa poliittisia lakkoja osoittavat täydellistä piittaamattomuutta, Elinkeinoelämän keskusliitto jyrähtää tiedotteessa.

– Näyttää siltä, että SAK on vain syventämässä velkaongelmaa. Pitkään jatkunut lakko jäytää paitsi yrityksiä ja palkansaajia myös koko hyvinvointiyhteiskuntaa. Tuotannon vähentyminen ja työpaikkojen katoaminen lisäävät verotulojen laskua, EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies kirjoittaa.

SAK ilmoitti jatkavansa kaikkia lakkojaan viikolla. Vain polttoainejakelun helpottamiseen on luvassa tarkennuksia, joista ilmoitetaan myöhemmin.

EK:n mukaan SAK ei ole kyennyt esittämään uskottavia vaihtoehtoja hyvinvointiyhteiskunnan rahoittamiselle, ja uusista lakoista syntyy bruttokansantuotteeseen 300 miljoonan euron lovi.

Yhteensä EK arvioi lakon talousvaikuksiksi jo kaksi miljardia.

– Työelämäuudistuksilla haetaan lisää kasvua ja investointeja, eikä tätä kehitystä saisi vaarantaa lyhytnäköisillä lakoilla. Erityisesti pitkään jatkunut satamalakko aiheuttaa kerrannaisvaikutuksia muille aloille ja samalla on tyly viesti ulkomaisille investoijille, Häkämies jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat