Mainos

Kokoomusjohtaja MTV:lle: Sote-paketti kohta valmis – myös pienet yritykset hyväksytään tuottajiksi

10:01

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen lupaa, että tulevista sote-alueista ei tule valinnanvapauden myötä vain isojen yhtiöiden pelikenttiä. Tällä viikolla yhdistymisestä kertoneet Terveystalo ja Diacor kertoivat havittelevansa merkittävää siivua sotesta.  

Jokinen sanoo MTV:n Uutisextrassa, että palvelutuottajiksi hyväksytään yhtä lailla myös pienet yritykset.

– Täytyy löytää malli ja varmistaa, että myös pienet palveluntuottajat pääsevät mukaan tähän palveluntuotantoon, ja sellainen malli tässä on nyt tekeillä, kokoomuksen ryhmäjohtaja Kalle Jokinen sanoo MTV:n Uutisextrassa.  

Suomen suurin yksityinen terveyspalveluyritys Terveystalo ja Diacor kertoivat yhditymisestä tällä viikolla. Samalla yhtiöt korostivat havittelevansa merkittävää siivua sotesta.  

Jokisen mukaan sote-palvelujen tuottajille asetetaan kriteerit, jotka niiden tulee täyttää.

– Täytyy täyttää tietyt kriteerit ja täytyy pystyä tarjoamaan se laadukas palvelu. Täytyy muistaa, että koska se hinta on kaikilla sama, niin silloinhan kaikki palvelun tuottajat kilpailevat laadulla, Jokinen sanoo.

Sote-paketti kohta valmis

Asiakkaan valinnanvapautta koskeva esitysluonnos valmistuu lähiaikoina ja sen myötä sote-paketista saadaan konkreettisia päätöksiä.

Jokinen selventää, että valinnanvapaus koskee tämän hetkisiä terveyskeskustason palveluita.

– Kyllä ihan lähiviikkoina alkaa olla lakitekstit valmiina. Viimeiset viikot on tehty todella kovasti tehty töitä eduskunnassa tämän paketin suhteen ja nyt alkaa näyttää siltä, että ollaan pääsemässä maaliin, Jokinen sanoo.

Vihreät ja sosiaalidemokraatit olisivat valmiita kaatamaan koko mallin, mikäli pääsevät ensi kaudella valtaan. Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistön mukaan hallitus on viemässä läpi mallia, jota kannattaa vain yksi puolue, kokoomus.

Jokinen pitää oppositiopuolueiden puheita ”käsittämättömänä uhkailuna”.

– Kyllähän ennenkin on juoksevan karhun nahka myyty, mutta että jo myydään syntymättömän karhun nahkaa eli vielä ei ole edes lakiesitystä, niin nyt ollaan jo valmiit jo lupaamaan, että ensi kaudella he kaatavat koko esityksen, se on hyvin vastuutonta, Jokinen sanoo. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.