Kokoomuksen Mykkänen: Hallitus epäonnistui pahoin pakkotestauksen valmistelussa: "Se on ollut kohtalokasta"

5:32
Kokoomuksen Mykkänen kritisoi hallituksen epäonnistumista rajojen pakkotestauksen valmistelussa

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Kai Mykkäsen mukaan hallituksen suurin epäonnistuminen koronakriisin hoidossa on ollut pakkotestauksen valmistelun hitaus.

 – Ministeriöiden ja alueviranomaisten epäonnistunut yhteispeli rajojen pakkotestauksen valmistelussa on johtanut siihen, että on kestänyt vuoden saada lentokentille, satamiin ja maarajoille pakkotestaus.

– Tätä on vaikea ymmärtää ja se on ollut kohtalokasta siltä osin, että esimerkiksi brittimuunnos ehti levitä Suomeen.

Mykkäsen mukaan esimerkiksi valmiuslain pykälien soveltamiseen liittyvät epäselvyydet viime päivinä ovat vähäisempi kriitikin aihe kuin rajatestauksen puutteet. 

– Se on isoin asia, joka Suomessa olisi pitänyt saada aiemmin kuntoon. Rajatestauksessa olisi tarvittu nopeammin selvyys siihen, mikä viranomainen ottaa vastuun testauksesta. 

Mykkänen kritisoi hallitusta lainvalmistelun hitaudesta, sillä esimerkiksi hylätyn pakkotestauslain jälkeen uuden lain valmistelussa kului yli puoli vuotta. 

Aiemmin tänään kerrottiin, että hallituksen esitys ravintoloiden sulkemiseksi ei näytä ehtivän voimaan vielä maanantaiksi, niin kuin tarkoitus oli.

– Toivon, että hallitus on valmistellut ravintoloiden sulkemiseen tarkoitetun lain huolellisesti, jotta sitä ei hylätä perustuslakivaliokunnassa. 

– En halua esittää kohtuuttomia syytöksiä ja korona on yhteinen asia. Yhteispeli toimeenpanossa pitäisi kuitenkin pystyä hoitamaan paremmin.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja