Kokoomukselta kova ehdotus: Sunnuntaityöstä ei saisi automaattisesti tuplapalkkaa

125. Kokoomuksen puoluepäivä: Työn uusia arvoja määrittämässä 1:15

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on julkaissut ideoita hallituksen työllisyystavoitteen saavuttamiseksi.

Puolueen Porin SuomiAreenassa julkaisema "Työ- ja yrittäjyyspaketti 2.0" on keskustelunavaus keinoista, joilla hallituksen tavoittelemaa työllisyysasteen vahvistumista voidaan edesauttaa ja talouskasvun esteitä poistaa.

Työryhmän ehdotuksia esitellyt Juhana Vartiainen kertoo, että työ- ja yrittäjyyspaketissa on sekä pieniä että suuria uudistusehdotuksia useille eri hallinnonaloille. Osa on hänen mukaansa toteutettavissa nopeastikin, osa vaatii tarkempaa valmistelua ja selvittämistä ja hieman enemmän aikaa. 

Vartiainen nostaa paketista erityisesti esiin kolme teemaa, jotka ovat jääneet turhan vähälle huomiolle. Eduskuntaryhmä esittää, että ulkomaalaisten huippuosaajien oleskelupien käsittelylle tulisi enimmäisaika, vanhuuseläkkeellä olevat vapautettaisiin työehtosopimusvelvoitteista ja työvoiman liikkuvuutta vauhditettaisiin poistamalla asuntokaupan varainsiirtovero.

Vartiainen mainitsee myös sunnuntaityön teettämisen helpottamiseen tähtäävän ehdotuksen sopimusvapauden lisäämisestä siten, että sunnuntaikorvauksen suuruudesta voitaisiin sopia kollektiivisesti työehtosopimuksissa tai työpaikoilla.

– Tämä olisi pieni mutta tärkeä muutos, joka ajan myötä mahdollistaisi huomattaviakin määriä uusia työtilaisuksia esimerkiksi ravintola-alalla. Samalla koko Suomen houkuttelevuus matkailumaana kohenisi, kun nälkäisten turistien olisi helpompi löytää sunnuntaina auki oleva ravintola, Vartiainen havainnollistaa.

Katso koko SuomiAreenan ohjelma ja kaikki puhujat osoitteesta suomiareena.fi

Torstain suorat verkkolähetykset: 


Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat