Kokoomukselle uusi pormestariehdokas lähiviikkoina – valtuustoryhmän puheenjohtaja listaa joukon toivottuja ehdokkaita

Helsingin kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtajalle Daniel Sazonoville entisen kansanedustajan Kirsi Pihan ratkaisu vetäytyä Helsingin pormestariehdokkuudesta tuli yllätyksenä.

Sazonov kertoi lauantai-iltana saaneensa tiedon Pihan ilmoituksesta "jonkun hetken aikaisemmin".

Sazonovin mukaan kokoomuksen Helsingin piiri järjestää lähiviikkoina seuraavan piirikokouksen, jossa asetetaan pormestariehdokas.

– Muuttuneessa tilanteessa on tärkeää, että myös ne henkilöt, jotka aiemmin ovat kieltäytyneet ehdokkuudesta, harkitsevat sitä nyt uudelleen. Itse olen tänään todennut, että harkitsen sitä. Samalla toivon, että Juhana Vartiainen, Sari Sarkomaa, Piia Pakarinen ja miksei myös Elina Lepomäki harkitsisivat tätä asiaa uudestaan, Sazonov sanoo.

Piha kertoi päätöksestään kotisivullaan.

– En ole ylpeä siitä, että luovun, mutta henkilökohtaisesti tilanteesta tuli itselleni eettisesti kestämätön ja savotasta liian raskas, hän kirjoittaa.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo tviittasi pian Pihan ilmoituksen jälkeen olevansa pettynyt tämän päätökseen.

– Kirsin päätös on pettymys. Kokoomuksen Helsingin piiri etsii uuden pormestariehdokkaan pikimmiten. Kokoomuksella on vahva lista Helsingissä ja vaalityö jatkuu.

Helsingin nykyinen pormestari Jan Vapaavuori on ilmoittanut aiemmin, ettei ole ehdolla huhtikuun kunnallisvaaleissa.

Pihan kanssa pormestariehdokkuudesta kilpaili kansanedustaja Wille Rydman, mutta Helsingin piirin äänestyksessä Piha vei voiton äänin 67–34.

Lauantaina Piha ilmoitti verkkosivuillaan lisäksi, ettei anna aiheesta haastatteluja eikä kommentoi tämän enempää.

Myös some-vaikuttaja Gullichsen luopui

Piha ei ollut lauantaina Helsingissä ainoa kokoomuksen kunnallisvaaliehdokas, joka luopui ehdokkuudestaan.

Some-vaikuttaja ja kokki Hanna Gullichsen kertoi Instagram-tilillään vetäytyvänsä ehdokkuudesta.

– Kuluneella viikolla huomiota ovat saaneet useat kokoomuslaiset lausunnot, jotka mielestäni polkevat puolueen arvoja anteeksiantamattomalla tavalla. Ihmisryhmiä tarkoituksellisesti loukkaavat puheet eivät kuulu sivistyspuolueeseen, Gullichsen kirjoittaa.

– Kokoomus puolueena on minulle oikea, mutta puoluejohto ei mielestäni vetänyt rajoja sinne, minne niitä tarvittiin. En ole valmis antamaan panostani puolueen menestykselle näissä vaaleissa, koska puolueen sisäinen tilanne on tämä, hän jatkoi.

Gullichsenin ilmoituksesta kertoi aiemmin Yle.

Lue myös:

    Uusimmat