Koko NHL-yhteisö ylistää kaapista tullutta kiekkolupausta – "Olemme erittäin ylpeitä"

NHL-yhteisö antoi upealla tavalla tukensa homoseksuaalisuudestaan kertoneelle 19-vuotiaalle Luke Prokopille.

19-vuotias NHL-lupaus Luke Prokop kertoi maanantaina Twitter-tilillään olevansa homoseksuaali. Nuoren puolustajan rohkea ilmoitus keräsi nopeasti runsaasti kiitosta koko NHL-yhteisöltä.

– Haluan sanoa koko NHL:n puolesta, että olemme erittäin ylpeitä Luke Prokopin tämänpäiväisestä ilmoituksesta ja haluamme kiittää häntä rohkeudestaan ja totuuden jakamisesta, NHL:n komissaari Gary Bettman julistaa liigan tiedotteessa.

– Toivon, että tämänkaltaiset ilmoitukset tulisivat yleisimmäksi jääkiekkoyhteisössämme. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvat pelaajat, valmentajat ja työntekijät pystyvät parhaimpaansa vain, jos he voivat elää täysin omana itsenään, Bettman jatkaa.

Prokop on Nashville Predatorsin kolmannen kierroksen varaus viime syksyltä. Prokop solmi viime joulukuussa kolmivuotisen tulokassopimuksen Nashvillen kanssa. Nashvillen johtoporras ylistivät komeasti rohkeaa lupaustaan.

– Nashville on ylpeä Lukesta hänen rohkeudestaan tulla kaapista ulos. Me tuemme häntä täysin tulevina päivinä, viikkoina ja vuosina. Pitkäaikainen tavoitteemme on olla tasa-arvoinen seura kaikille. Meille on tärkeää, että Luke tuntee olonsa mukavaksi ja osaksi tätä ympäristöä, kun hän ottaa urallaan askeleita eteenpäin, seuran puheenjohtaja Sean Henry sanoo Nashvillen tiedotteessa.

– Luke on arvostettu lupaus Nashvillessa ja uskomme hänellä olevan kirkas tulevaisuus edessään. Haluamme, että hänestä tulee hyvä jääkiekkoilija. Hänen rohkeutensa toimii inspiraationa meille kaikille, Nashvillen GM David Poile puolestaan toteaa.

Myös Nashvillen kapteeni Roman Josi halusi ottaa yhteyttä Prokopiin.

–  Tietystikin tuemme häntä. Otimme juuri häneen yhteyttä ja kerroimme auttavamme häntä kaikessa, missä hän apua tarvitsee. Olemme ylpeitä hänestä, Josi toteaa Nashvillen sivuilla.

Nashvillen ja NHL:n lisäksi myös useat NHL-seurat reagoivat iloisesti Prokopin ulostuloon ilmaisemalla tukensa nuorukaiselle.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja