Koko kentän mittainen erikoisuus ja lämmitettäviä nahkaistuimia – tältä näyttää Suomen hulppeimmalla stadionilla

Veikkausliiga-seura siirtyi hulppeisiin tiloihin – tältä näyttää tuliterällä Tammelan stadionilla 1:50
Tällainen on uusi Tammelan stadion Tampereella.

Tällä paikalla on pelattu Tampereella jalkapalloa aina. Hulppea uusi Tammelan stadion valmistui viime vuoden lopulla samalle paikalle, jolle rakennettiin Tammelan pallokenttä vuonna 1931. Huhtikuussa alkavalla Veikkausliiga-kaudella Tampereen Ilves pääsee parin Ratinan stadionilla viettämänsä evakkovuoden jälkeen olosuhteisiin, jotka tuovat tamperelaisseuran uudelle vuosituhannelle.

Rakentaminen alkoi kesällä 2021, kun vanhan stadionin 1990-luvulta peräisin olleet katsomot purettiin. Pitkän projektin saaminen maaliin tuntuu hyvältä.

– 2010 luvun alkupuolella tää hanke on lähtenyt liikkeelle. Kyllä tää aika uskomattomalta tuntuu, että se tässä valmis on. Iso kiitos Tampereen kaupungille siitä rohkeudesta, miten he kehittää kaupunkia, että saatiin näin upea olosuhde tampereelle, stadionpäällikkö Toni Hevonkorpi sanoo.

Tammelan uudelle stadionille mahtuu jalkapallo-otteluun 8 000 katsojaa ja konserttitapahtumiin 15 000 katsojaa. Uutukainen täyttää Euroopan jalkapalloliiton Uefan kriteerit, joten ensi kesänä Tammelassa pelataan myös euro-otteluita. Ilves lunasti paikkansa Konferenssiliigan karsintoihin Suomen cupin voitollaan. 

Ilves valmistautuu veikkausliigakauteen hulppeissa puitteissa: "Huonoa paikkaa ei stadionilta löydy" 2:41
Tulosruutu: Ilves valmistautuu Veikkausliiga-kauteen hulppeissa puitteissa: "Huonoa paikkaa ei stadionilta löydy".

Uuden stadionin hinta asettuu noin 45 miljoonaan euroon. Kaikki on uutta ja kiiltävää, mutta tärkein, itse peli nousee edelleen keskiöön.

Jalkapallo-otteluissa mun mielestä ehkä paras juttu on se, että vanhan Tammelan henki sillä tavalla säilyy, että yleisö on todella lähellä kenttää. Istuu missä tahansa täällä, on todella lähellä kenttää. Huonoa paikkaa ei stadionilta löydy, eli joka paikasta näkee hienosti, Hevonkorpi sanoo.

Jos ajatellaan, kuinka houkutella ihmisiä paikalle vaikka kauden viimeisiin peleihin, (kun on) vähän kylmää tai jopa kauden ensimmäisiin, kyllä se vaatii, että olosuhteet ovat kunnossa. Tämmöinen, mikä uusi Tammela on todellakin vastaa tarpeeseen.

Katsomossakin pääsee nauttimaan aivan uudella tavalla. Hevonkorpi mainitsee 100 metriä pitkän sisäravintolan, josta on suora näköyhteys kentälle sekä katsomon 463 lämmitettävää nahkaistuinta kylmempiä iltoja varten.

Lue myös:

    Uusimmat