Huuhkajien ottelu yleisölle on Olympiastadionin syksyn toivelistalla – ensimmäinen ottelu jo tällä viikolla

Tältä näyttää uusitun Helsingin Olympiastadionin sisäpuolella –  MTV Uutiset vieraili stadionilla 5:29
Tältä näyttää uusitun Helsingin Olympiastadionin sisäpuolella – MTV Uutiset vieraili stadionilla.

Uudistetun Helsingin olympiastadionin avajaiset piti järjestää 7. elokuuta, mutta spektaakkeli peruttiin jo hyvissä ajoin. Stadion vihitään käyttöön 22. elokuuta, ja tapahtumaa voi seurata vain televisiosta.

Jo tällä viikolla PK-35:n ja HJK:n naiset pääsevät stadionilla yleisön eteen jalkapallon liigaottelun merkeissä. Ensi viikolla tuntuman nurmeen saavat Kiffen ja Viikingit miesten Kakkosen ottelussa.

Lähiaikoina luvassa on myös stadionin aukeaminen kansalaisille ja stadionkierroksia. Syksyn aikana pelikentälle odotetaan Suomen miesten maajoukkuetta.

– Toivomme, että voimme pelata yleisölle. Maaliskuusta asti on ollut plan B, C ja D melkein Ö:hön asti. En halua spekuloida. Odotamme Uefan (Euroopan jalkapalloliitto) päätöstä. On luvattu, että tällä viikolla tulee tieto, pelataanko yleisölle, stadionin johtaja Ari Kuokkanen viittasi Kansojen liigan otteluihin.

Tämän ja ensi viikon jalkapallo-ottelut ovat Uefan koeottelut ja testi nurmikolle.

– Uefa kävi täällä tarkastamassa kentän, eikä siinä ollut mitään valittamista, kenttämestari Jani Kurvinen vakuutti.

– Kyllä sitä Huuhkajien peliä on odotettu. Meidän työhön se ei vaikuta, onko paikalla katsojia vai ei. Kenttä pitää valmistella samalla tavalla, Kurvinen jatkoi.

Kuokkasen mukaan vuosien 2021 ja 2022 suurtapahtumien kalenteri on täynnä.

– Ensi kesäkuussa on jo toivottavasti konsertteja, Kuokkanen tuumi.

Vuodelta 2022 hän nosti esille kaksi asiaa.

– Uefan Super Cup, Kuokkanen mainitsi Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan voittajien kohtaamisen.

– Helsingin olympialaisista tulee kuluneeksi 70 vuotta. Siitä tulee iso teemavuosi.

Suurtapahtumien järjestämisen lisäksi stadionin tulot tulevat muodostumaan sisäliikuntatilojen käyttäjien, kokousasiakkaiden, turistien ja vuokralaisten jättämistä euroista.

– Vuokralaisten suhteen meillä on hyvä tilanne. Kun vuosi 2021 koittaa, pääsemme ehkä myymään jo eioota. Vuokrat on hinnoiteltu urheiluseura- ja järjestöystävällisiksi. Tarkoitus on, että vuokralaiset ovat jollain lailla tekemisissä urheilun tai stadiontoiminnan kanssa, Kuokkanen sanoi.

– Kaikki viisi liiketoiminta-aluetta saadaan käyntiin syksyllä, mutta suurtapahtumat pelataan joko ilman yleisöä tai pienelle yleisölle. 

Lue myös:

    Uusimmat