Tamperelaisessa ruokakaupassa koiran voi nyt laittaa ostoskärryihin

Tamperelainen kauppa lanseerasi koirakärryn, – Tove, 2, testasi prototyypin 1:54
K-market Kissanmaa Tampereella kehitti kärryt, joissa koira-asiakas kulkee mukana.

K-Market Kissanmaa Tampereella lanseerasi kärryt, joissa koira-asiakas kulkee mukana. Kauppias kertoo, millaisia koiria kärryissä on nähty!

K-market Kissanmaa Tampereella lanseerasi keväällä 2023 koirakärryt, joissa lemmikin saa ottaa kauppaan mukaan. Menestys on ollut taattua, ja käyttäjiä mäyräkoirista chihuahuoihin ja lapinkoiriin. Osa katselee kärryssä maisemia, osa makoilee; kanta-asiakkaitakin on jo alkanut muodostua.

– Moni sanoo, että se on koiran lempijuttu. Koira saattaa jäädä kaupan ulkopuolelle katsomaan, että joko mennään kauppaan, kauppias Matilda Tistelgren naurahtaa.

Ensimmäinen asiakas oli luonnollisesti Tove, Tistelgrenin perheen koira. 2-vuotias kultainennoutaja antoi työnnellä itseään prototyyppikärryissä kaupassa. Katso yllä olevalta videolta, miten testi sujui!

"Halusimme, että koira voisi olla kauppareissulla läsnä"

Kärryt ovat tavalliset ostoskärryt, joissa on pehmuste ja klipsi koiran hihnalle. Kärrystä käsin lemmikki voi seurailla kaupan elämää ilman näköestettä.

– Emme halunneet [kärryyn] häkkiä, että koira saa myös katsella ulos, mutta samalla se on omistajan hallinnassa, Tistelgren kuvaa.

Koirakärryt löytyvät kaupan eteisestä eikä niitä voi sekoittaa muihin kärryihin. Lisäpalveluja karvakavereille saattaa olla luvassa; Tistelgren on pohtinyt myös muista liikkeistä tutun koirakaapin asentamista, mikäli sille on kysyntää.

– Halusimme, että koira voisi olla kauppareissulla läsnä. Jotkut myös jännittävät sitä, että jäävät yksin, tai ahdistuvat siitä, että jäävät vieraaseen koppiin, Tistelgren sanoo.

Kärryihin mahtuu melko isokin koira, mutta lemmikki täytyy itse nostaa kyytiin. Parannuksia on suunnitteilla: menopeliä on tarkoitus uudistaa niin, että koira voisi itse nousta sinne luiskaa pitkin. Uudentyyppisen kärryn saapumisajasta ei kuitenkaan vielä ole tietoa.

– Toivon, että parin kuukauden sisällä saisimme sen, mutten osaa sanoa päivämääriä.

Katso myös: Koira sai pyörävarkaan kiinni – hupaisa reaktio

Koira sai pyörävarkaan kiinni – hupaisa reaktio 1:22
Kallista pyörää varastamassa ollut henkilö hellitteli perheen koiraa kesken tihutyönsä!

Lue myös:

    Uusimmat