Kokkisota starttaa jälleen! Näitä herkkuja kokataan ensimmäisessä jaksossa

Kokkisota starttaa jälleen MTV3-kanavalla! Tutustu ohjelman ensimmäisen jakson resepteihin.

Kokkisodan ensimmäisessä jaksossa vierailivat Putous-tähdet Ernest Lawson ja Pilvi Hämäläinen, joiden kauppakassien sisällöistä tähtikokit loihtivat herkkuja.

Pikatehtävä

Matjessilli

Appelsiini

Lehtikaali

Viiriäisen munia

Etikkapunajuuri

Rapeaksi paistettua sillifilettä lehtikaalipedillä

2 sillifilettä

1dl Vehnäjauhoja

2 kananmunaa

1dl Korppujauhoja

3 lehtikaalin lehteä

Öljyä ja voita paistamiseen

Riko kananmunat laakeaan kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Leivitä sillifileet kastamalla ne ensin vehnäjauhoihin, sitten kananmunaan ja lopuksi korppujauhoon. Laita öljyä ja voita kuumalle pannulle ja paista leivitettyjä fileitä muutama minuutti kummaltakin puolelta.

Kuumenna toinen pannu ja laita siihen voita. Revi pannuun lehtikaalin lehdet, heitä kova lehtiruoti pois. Paista rapeiksi.

Appelsiini-punajuuridressing ja keitetyt viiriäisenmunat

4 viiriäisen munaa

2 kananmunan keltuaista

1 kuorittu punajuuri

2tl appelsiininkuorta + lisää esillepanoon

4rkl öljyä

Keitä viiriäisen munia kiehuvassa vedessä noin 3 minuuttia. Jäähdytä jäävedessä ja kuori.

Tee kastike laittamalla keltuaiset, punajuuri ja appelsiinin kuoriraaste sauvasekoittimen sekoituskulhoon ja soseuttamalla sileäksi. Sauvasekoittimen käydessä lisää öljy ohuena nauhana, kunnes seos emulgoituu kastikkeeksi

Kokoa annos laittamalla lehtikaali pediksi lautaselle, aseta rapeiksi paistetut sillifileet päälle, sivuun keitetyt viiriäisen munat ja lopuksi valuttamalla kastiketta annoksen päälle. Viimeistele annos raastamalla päälle appelsiininkuorta.

Sillikaviaaria ja paistetut viiriäisenmunat lehtikaalipedillä

Sillikaviaari

1 kuorittu punajuuri

1 matjessillifile

1dl turkkilaista jogurttia

2rkl Dijon-sinappia

3rkl hienonnettua tuoretta tilliä

Lehtikaali

3 lehtikaalin lehteä

Nokare voita

Sormisuolaa

½ appelsiini

Viiriäisen munia

Voita

Pilko punajuuri ja silli pieniksi kuutioiksi ja yhdistä kulhossa. Lisää jogurtti, Dijon-sinappi ja tuore tilli, sekoita.

Laita voita miedolle lämmölle pannulle ja revi lehtikaalin lehdet mukaan, heitä kova lehtiruoti pois. Mausta sormisuolalla ja puolikkaan appelsiinin mehulla. Lisää puristettu appelsiininpuolikas pannuun leikkauspinta alaspäin, se antaa voissa paistuessaan lehtikaaliin hyvää makua. Laita pehmennyt lehtikaali tarjoiluvadille.

Sulata voita miedolla lämmöllä pannussa ja riko viiriäisenmunat siihen. Paista kunnes valkuainen on kypsynyt, nosta lehtikaalipedille ja tarjoa sillikaviaarin kanssa.

PUNAINEN KEITTIÖ

RAAKA-AINEET

Bataatti

Omena-mustikka smoothie

Vauvan spagettiateria

Vellihiutaleet

Maissinaksu

+ 1 purkki ananaspaloja

Joukkueen menu:

Maissinaksut yrtti-jogurttidipissä

Bataattibolognese

Karamellisoidut ananakset + mysli + omena-mustikkakastike

Yrttiöljy

Kourallinen basilikaa

Kourallinen minttua

Kourallinen korianteria

1dl öljyä

1tl Pirkka suolaa myllystä

1tl Pirkka mustapippuria myllystä

Maissinaksut yrtti-jogurttidipissä

Maissinaksuja

Puolet yrttiöljystä (ohje yllä)

1 dl Pirkka turkkilaista jogurttia

Tee dippi sekoittamalla yrttiöljy jogurttiin. Tarjoa maissinaksujen kanssa.

Bataattibolognese

1 Pirkka vauvan spagettiateria

Puolet yrttiöljystä (ohje yllä)

1 pieni bataatti

n. 3 dl Auringonkukkaöljyä

Pirkka suolaa myllystä

Kuori bataatti ja leikkaa se ohuiksi spagetinomaisiksi suikaleiksi joko julienneraudalla tai leikkaamalla bataatti 1mm paksuiksi viipaleiksi ja viipaleet edelleen 1mm paksuisiksi tikuiksi. Lisää kattilaan öljyä noin 1,5cm syvyydeltä ja kuumenna 170 asteeseen. Paista bataattisuikaleita öljyssä muutama minuutti. Valuta, mausta suolalla ja aseta lautaselle ”spagetiksi”.

Lisää spagettiateria kuumalle pannulle ja sekoita mukaan yrttiöljy. Hauduta kastikemaiseksi.

Tarjoa bolognesekastike bataattispaghetin kera ja viimeistele annos rikkomalla maissinaksuja päälle.

Karamellisoidut ananakset, mysli & omena-mustikkakastike

1 Pirkka ananaspalapurkki

1dl Pirkka sokeria

2rkl liekitysalkoholia (esim. brandyä)

Granola

50g voita

½ dl Pirkka sokeria

1dl vauvojen puuroainesta

1 pss Pirkka omena-mustikkasmoothie

1dl Pirkka kermaa

3rkl Pirkka sokeria

Valuta ananaspalat. Sirottele sokeri kuumalle pannulle ja sulata. Kun sokeri on sulanut, lisää ananakset pannuun ja paahda kunnes sokeri on paahtunut vaaleanruskeaksi. Liekitä lisäämällä alkoholi pannuun ja sytyttämällä se heti tulitikulla tai kaasulieden liekillä. Anna alkoholin palaa loppuun ja siirrä pannu pois liedeltä.

Nypi voi, sokeri ja puuroaines keskenään ja paista pannulla rapeaksi. Vispaa kerma kevyeksi vaahdoksi ja mausta sokerilla. Tarjoa karamellisoitujen ananasten kanssa ja pursota valmis lasten smoothieateria kastikkeeksi.

VIHREÄ KEITTIÖ

RAAKA-AINEET

Marjaisa muromysli

Vihis

Pussinuudeli (Creamy Shrimp-makuinen)

Valmiiksi viipaloitu gouda -juusto

Ketsuppi

Tuoreet vadelmat

Joukkueen menu:

Paistettua nuudelia

mustapippurilla aateloitu goudakreemi + vihiskrutongit

Sitruunamaustettu jogurttimousse & karamellisoitu myslicrumble vadelmilla

1pkt pussinuudelia

Tuoreita yrttejä (basilika, korianteri, minttu)

Öljyä paistamiseen

Vihiskrutongit

1 vihis

2 valkosipulinkynttä

Tuoretta rosmariinia

Tuoretta timjamia

Auringonkukkaöljyä paistamiseen

Goudakreemi

8 viipaletta Pirkka valmiiksi viipaloitu gouda –juusto

4 rkl Pirkka kuohukermaa

Leikkaa vihis pieniksi paloiksi. Kuori valkosipulin kynnet ja paina liiskaksi veitsen lappeella. Kuumenna tilkka ölkyä pannussa, lisää krutongit ja paistele hetken. Lisää sitten valkosipulin kynnet, muutama oksa tuoretta timjamia ja rosmariinia ja paista noin 5 minuuttia välillä käännellen, kunnes krutongit ovat rapeutuneet.

Keitä nuudelit kuumassa vedessä kypsiksi.

pari minuuttia ja laita ne pannulle öljyyn paistumaan. Lisää yrttejä ja paista rapeiksi.

Leikkaa juusto pieniksi paloiksi. Lisää kattilaan juustopalat ja kerma ja kypsennä miedolla lämmöllä. Kun juusto sulaa, soseuta sauvasekoittimella sileäksi, kaada kreemi nuudelien päälle.

Sitruunamaustettu jogurttimousse & karamellisoitu myslicrumble vadelmilla

Mousse

2dl Pirkka kuohukermaa

2dl Pirkka turkkilaista jogurttia

½ sitruunan mehu

½ dl Pirkka sokeria

Crumble

½ dl Pirkka sokeria

50g Pirkka voita

1½ dl Pirkka marjaisaa muromysliä

1rkl Pirkka juoksevaa hunajaa

Vadelmat

2dl tuoreita vadelmia

½ dl tuoretta minttua

3 rkl Pirkka juoksevaa hunajaa

1tl hienonnettua roseepippuria

Tee ensin sitruunamousse. Vaahdota kerma ja lisää sekaan jogurtti. Purista mukaan puolikkaan sitruunan mehu ja lisää sokeri. Laita jääkaappiin jäähtymään siksi aikaa kun teet crumblen ja maustat vadelmat.

Lisää sokeri ja voi kuumalle pannulle. Kun seos on sulanut, lisää mysli. Anna karamellisoitua noin 5 minuuttia ja mausta hunajalla.

Mausta vadelmat: sekoita kaikki ainekset hellästi keskenään, jotta vadelmat eivät liiskaannu.

Kokkisota MTV3-kanavalla torstaisin klo 20! 

Lue myös:

    Uusimmat