Kokenut Leijonat-jyrä avasi MM-maalihanansa, ja millä tavalla – sitten irtosi huumoria

43 ottelua siihen meni. Ville Pokka avasi maalihanansa jääkiekon miesten MM-kisoissa tänään tiistaina – ja vieläpä yllättävällä tavalla. Letkautuskin peruspuolustajalta irtosi.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Kanada–Suomi la 18.5. klo 17.20. Studio käyntiin jo klo 16.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Pokka teki Tampereella alkulohkon päätösottelussa Suomelle 3–0-maalin Tanskaa vastaan. Hän oli pelannut kaikki uransa aiemmat 42 miesten MM-kisaottelua ilman osumaa ja iskenyt ainoastaan kertaalleen olympialaisissa. Menossa on hänen viides miesten MM-turneensa.

– Hyvältä tuntuu tehdä maali totta kai. Ei ole tullut liikaa, Pokka sanoi.

Osuma syntyi vieläpä peruspuolustajalle epätyypillisesti. Pokka ohjasi nimittäin puolustajapari Mikael Seppälän ampuman maalin kulmalta sisään.

– Ehkä olin väärässä paikassa oikeaan aikaan kerrankin, Pokka letkautti humoristisesti.

Hetkellisestä mielenhäiriöstä kuvio ei kuitenkaan rakentunut, vaan Pokka oli harjoitellut sitä Seppälän kanssa harjoituksissa ohjailemalla maalilta Seppälän ampumia kiekkoja sisään.

Kapteeni Marko Anttila oli jo tehnyt Pokkaa ennen yhden ohjausmaalin, Leijonien avaushäkin.

"Onnistui hyvin"

Suomi pöllytti Tanskaa lopulta murskaavasti 7–1. Suomen seitsemännen maalin viimeistelleelle puolustaja Nikolas Matinpalollekin osuma oli MM-kisojen ensimmäinen.

– Ennen peliä puhuttiin, että enemmän kiekkoja viivaan ja sitä kautta enemmän maalille. Saadaan siten tilanteita. Tänään se onnistui hyvin, Pokka pui.

Leijonien lohkon kolmossija oli varmistunut jo ennen ottelua, ja Tanska oli menettänyt mahdollisuutensa pudotuspeleihin, joten tuloksellista panosta taistossa ei ollut. Juuteilta vaikutti olevan puhti tyystin poissa.

Kanada

Seuraavaksi Suomella on edessään puolivälierä Kanadaa vastaan torstaina.

Pokan arvion mukaan Suomi on pelannut "ihan hyvin koko ajan", mutta "on ihan sama", mitä on aiemmin tapahtunut" ja "on tärkeää, mitä tulee tapahtumaan". Katseet kääntyvät hänen mukaansa pikaisesti Kanada-taistoon.

– Tulee varmasti kova kamppailupeli. Vauhti on kova. Jokaisen jätkän pitää olla parhaimmillaan. Tulee kyllä kova matsi, Pokka ennakoi.

Pokka ei ollut juuri ehtinyt Kanadan esityksiä näissä kisoissa katsoa, mutta mainitsi nähneensä joitakin pelejä, muun muassa eilisen Norja-ottelun lopun.

Edellisissä kolmissa MM-kisoissa Suomi ja Kanada ovat kohdanneet joka kerta loppuottelussa, ja vääntö on ollut hurjaa.

Lue myös:

    Uusimmat