Marko Anttilaan liittyy maaginen fakta, joka ei murru millään – Leijonat-kapteenilta tiukka linjaus Kanada-ratkaisupeliin

Leijonien kapteeni Marko Anttila heilutti maaliverkkoja, kun Suomi kaatoi alkulohkon päätösottelussa Tanskan 7–1. Anttilaan liittyy maaginen fakta, joka ei murru millään.

Kun Mörkö lyö sisään, Suomi voittaa.

Seitsemässä MM-ottelussa kymmenen maalia. Ja seitsemän voittoa.

Tällä kertaa Mörkö, eli Anttila, ei sinänsä lyönyt sisään, vaan hän ohjasi silkikkään pehmoisella tavalla pikkumustan nuottaan.

Video Anttilan maalista näkyy jutun yläreunasta.

– Pitää yrittää saada jatkossakin jotain aikaiseksi. Niin kuin on nähty turnauksen aikana, niin meillä on todella laaja rintama, joka pystyy ratkaisemaan, Anttila sanoi MTV Urheilulle.

Leijonat oli ylivertainen tiistain Tanska-ottelussa. Valkopunapaidat eivät saaneet käytännössä mitään aikaiseksi tilanteessa, missä heillä ei ollut enää panosta. Tanska oli menettänyt jatkohaaveensa jo maanantain Ruotsi-tappion myötä.

Leijonat ei tästä paljoa murehtinut. Sinipaitainen isäntäjoukkue otti ohjakset käsiinsä ja meni menojaan jo pelin alkuhetkillä.

– Tosi ”solidi” esitys vai miten se englanniksi sanotaan. Puhuimme, että pidetään homma tiiviinä. Saimme hyvin tehoja kasaan. Ryhdikäs esitys. Tuosta on hyvä lähteä torstaita kohti, Anttila mietti.

VIDEO: Marko Anttila antoi kapteenina Leijonien välitilinpäätöksen alkulohkon jälkeen

Marko Anttila antoi kapteenina Leijonien välitilinpäätöksen alkulohkon jälkeen 2:10

Suomen kohdalla isoin huomio kohdistui siihen, miten joukkueen prosessi etenee torstain puolivälieräottelua kohti mentäessä. Isossa kuvassa Leijonien pelistä näkyi positiivisia merkkejä.

– Pystyimme hyödyntämään pakkeja paljon paremmin ja saimme hyvin kuteja maalille. Siihen päälle hyvää maskipelaamista ja ohjureita sun muita. Tuota tuo kuitenkin on ratkaisupeleissä. Pitää olla valmis kaivamaan tulosta tuolla kaavalla, Anttila huikkasi.

Torstaina vastassa Kanada, jonka kanssa olette käyneet dramaattisia vääntöjä viime vuosien aikana. Entäpä nyt?

– Voi olla hyvinkin taas tuota. Nämä ovat kovia pelejä, joissa on kaksi huippujoukkuetta vastakkain. Lähdetään tekemään parhaamme. Tulosta ei toki tiedä, mutta annamme kaikkemme, Anttila vannoi, jakaen tiukan linjauksen tulevasta:

– Tärkeää on se, että saamme sopivan rennon ja ilkeän esityksen kasaan. Sitä kautta rakentuu hyvä keitos.

Lue myös:

    Uusimmat