Leijonat torppasi NHL-lupauksen suuren hetken – takaisin tuli upeita sanoja

Yhdysvaltain jääkiekkomaajoukkueen hyökkääjä Matt Coronato oli tehdä maalin heti uransa ensimmäisessä miesten MM-kisaottelussa. Ja itse asiassa tekikin, mutta Suomi sai vietyä sen pois onnistuneella haastolla. 20-vuotias NHL-lupaus ei ollut kuitenkaan moksiskaan.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Coronato sai kiekon verkon perukoille Tampereella joukkueiden ensimmäisen MM-turnausottelun toisessa erässä, kun Suomi oli 1–0-johdossa. USA-debytantti Michael Eyssimont oli kuitenkin ollut kevyessä kontaktissa Leijonien MM-ensikertalaismaalivahti Emil Larmiin, Leijonat teki haaston ja osuma hylättiin.

Leijonien vastustajan hylätty maali hämmensi MM-studiossa 0:59
Katso: USA:n hylätty maali hämmensi C Moren MM-studiossa.

Coronato ei lähtenyt ottamaan kantaa, oliko päätös oikea.

– On vaikea sanoa. En ole nähnyt sitä. On tärkeää olla joukkueena henkisesti luja, kun tuollaisia asioita tapahtuu, ja taistella takaisin, hän kommentoi ja jatkoi:

– Teimme erinomaista työtä siinä. Pelasimme hyvin sen jälkeen.

Niin USA todella pelasi. Se sai nopeustaitavalla ja vauhdikkaalla tempolätkällään Suomen toisessa erässä purjeeseen ja onnistui myöhemmin erän aikana hyväksytysti 1–1-tasoituksessa. Kolmannessa erässä tuli kolme naulausta lisää, yksi niistä tyhjään rysään, ja jenkit painelivat 4–1-voittoon.

– Paransimme peliämme ehdottomasti toisessa erässä. Meillä oli paljon paikkoja. Kolmannessa erässä hyödynsimme pari niistä, Coronato sanoi.

Pois viedystä ensimmäisestä miesten maajoukkueosumasta ei jäänyt Coronaton mukaan pahaa makua.

Maali tulee myöhemmissä peleissä?

– Toivottavasti.

"Molemmat joukkueet pelasivat hienosti"

Coronato, joka oli pelannut MM-kisoja ennen yhden valmistavan maaottelun Saksaa vastaan ja tahkonnut urallaan aiemmin alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, piti ensimmäistä miesten MM-kisaotteluaan "hyvin erityisenä". Hänellä oli sanojensa mukaan oikein hauskaa.

– Kesti vain hiukan, että alkoi tuntua mukavalta.  

– Menin pelaamaan niin kovaa kuin pystyn ja tein mitä tahansa pieniä asioita auttaakseni joukkuetta.

Leijonat sai tällä kaudella ensimmäisen NHL-ottelunsa Calgary Flamesissa pelanneelta nuorukaiselta pelkkiä kehuja.

– He ovat erinomainen joukkue, heillä on paljon erinomaisia pelaajia. He tulivat hyvin peliin ja pelasivat hyvin ensimmäisessä erässä. Me löysimme peliämme myöhemmin.

– Molemmat joukkueet pelasivat hienosti ja olemme iloisia, että voitimme, vuoden 2021 ykköskierroksen 13. NHL-varaus summasi.

Lue myös:

    Uusimmat