Kokenut bongari: Lintuharrastus kannattaa aloittaa yhdistyksestä

Jos lintuharrastus kiinnostaa, Ilkka Koivisto kehottaa kääntymään lintuyhdistyksen puoleen. Yhdistykset järjestävät paljon erilaisia retkiä ja auttavat harrastuksessa alkuun.

− Itse aloitin yksin. Siihen aikaan ei ollut yhdistyksiä. Minulla ei ollut edes kiikaria aluksi, sain sen vasta 9-vuotiaana. Nykyään kaikki hankkivat kiikarit ensimmäiseksi.

Ilkka Koivisto suosittelee tutustumaan lintuihin kirjojen tai videotallenteiden kautta. Kun linnun olemukseen tulee kuvan lisäksi liike mukaan, linnusta saa paljon paremman käsityksen.

"En tiedä, montako lajia olen nähnyt"

Minkälaista porukkaa bongaajapiireissä sitten liikkuu? Koiviston mukaan valtaosa bongaajista on miehiä, mutta naisiakin mahtuu mukaan joukkoon. Koivisto tietää, että himobongaajat lähtevät lintujen perään melkein minne vain ja merkitsevät muistiin näkemänsä lajit.

− En tiedä, montako lajia olen nähnyt enkä lähde etsimään lintuja vaivalloisesti. Mutta olen toki mielissäni, jos näen harvinaisen lajin.

30 vuodessa lintubongaus on kehittynyt valtavasti. Nykytekniikalla tieto harvinaisesta siivekkäästä kulkee tekstiviestin välityksellä ja hetkessä innokkaimmat bongarit ovat jo havaintopaikalla kiikarit ojossa.

Kuva: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja