Kokemus puhuu – Toyota Land Cruiserilla jo 65 vuoden historia

Katumaasturit ovat kasvattaneet hurjasti suosiotaan, mutta haastaviin oloihin oikea maastoauto on edelleen oikea valinta.

Toyotan mallistossa maastoautojen lippulaivan on kulkenut nimellä Land Cruiser jo yli 65 vuoden ajan. Vuosien varrella mallista ollaan nähty monenlaisia variaatioita, mutta kaikkia niitä ovat leimanneet hyvät maasto-ominaisuudet. Mallin globaalin maineen rakentamisessa olennaisena osana on ollut sen levittäytyminen laajimmalle markkina-alueelle kaikista Toyota-malleista; Land Cruiseria myydään nimittäin yli 190 maassa.

Uusi Land Cruiser rakentuu edelleen erillisrungolle. Tämä paitsi parantaa maasto-ominaisuuksia myös suojaa autoa, ja helpottaa huoltotoimenpiteitä. Kilpailukykyisten maasto-ominaisuuksien lisäksi Land Cruiser on muuttunut vuosien varrella hienostuneempaan suuntaan. Auton uusin sukupolvi tarjoaa tyylikkyyttä ja mukavuutta enemmän kuin koskaan ennen, eikä ilman näitä pysty nykymaailmassa kunnolla enää kilpailemaan.

Tämä näkyy uutuuden kohdalla etenkin ohjaamossa. Kuljettajan edestä löytyvästä mittaristosta löytyy 4,2-tuumainen ajotietokoneen näyttö, jota ohjataan ohjauspyörän painikkeilla. Keskikonsolista puolestaan löytyy 8-tuumainen kosketusnäyttö multimediajärjestelmien käyttämistä varten.

Pellin alta Suomen markkinoilla löytyy tuttu 2,8-litrainen D-4D-dieselmoottori. 177 hevosvoiman teholla kyseessä ei ole nykypäivän tehokkaimpiin lukeutuva vaihtoehto, mutta Toyotan kohdalla luotettavuus lienee tärkeämmässä roolissa. Toyotahan ilmoitti keväällä Geneven autonäyttelyssä jättävänsä henkilöautojen mallistoista dieselmoottorit pois, mutta samalla vahvistui, että Land Cruiser lasketaan mukaan raskaaseen kalustoon, ja se saa pitää vääntävän voimanlähteensä. Muilla markkina-alueilla Land Cruiserin pellin alle on tarjolla myös bensiinimoottoreita.

Toyota Land Cruiserin hinnat alkavat Suomessa kaksipaikkaiseksi rekisteröidyn pakettiautoversion 51 492 eurosta. 5-paikkaisena hinnat alkavat 68 439 eurosta.

Esimakua Land Cruiserista Markku Alenin käsittelyssä

flockleriframe-31316410-0

Uusi Toyota Land Cruiser nähtiin Markku Alénin käsittelyssä Teknavin 15. tv-kauden viidennessä jaksossa. Jo esitetyt jaksot sekä lisää ohjelman aiheista löydät osoitteesta www.teknavi.fi. Uudet jaksot esitetään maanantaisin klo 22.35 MTV3-kanavalla.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.