Seatin mallisto laajenee isompaan suuntaan – Tarraco on iso 7-paikkainen katumaasturi

Seat on ollut viime vuosina kovassa kasvussa, ja lisävauhtia haetaan jatkuvasti laajentuvasta mallistosta. Uusin lisäys on ensimmäinen iso katumaasturi.

Seatilla menee kovaa. Vuoden 2018 aikana elokuun loppuun mennessä valmistajan toimitukset kansainvälisesti ovat kasvaneet 21,9 prosenttia vuoteen 2017 verrattuna. Autojen määrällä mitattuna tämä tarkoittaa 383 900 kappaleen kokonaismäärää. Yksi merkittävimmistä tekijöistä alkuvuoden kasvuun on ollut valmistajan kompakti katumaasturi Arona. Lähitulevaisuuden kasvuodotuksia nostattaa katumaasturimalliston laajentuminen täysin uuteen segmenttiin.

Seatin ensimmäinen iso katumaasturi kulkee nimellä Tarraco. Kyseessä on Seatin malliston kolmas katumaasturi, joka tulee tarjolla myös 7-paikaisena versiona, ja kokonaispituutta autolta löytyy 4,73 metriä. Muotoilunsa osalta Tarraco viitoittaa Seatin uutta tyyliä. Lippulaivan keulassa komeilee uutta tyyliä edustava maski ja linjoihin on tullut aavistus pehmeyttä. Terävä kylkipokkaus edustaa valmistajan perinteistä tyyliä, mutta tällaista suoraviivaisuutta ei ole nähty aiemmissa malleissa. Suora linja jatkuu myös auton perän ympäri korostaen leveyttä ja korkeutta. Sisätiloihin uutta ilmettä antaa keskikonsolin pinnasta niin sanotusti kelluvaksi nostettu 8-tuumainen kosketusnäyttö, ja mittariston roolia hoitava 10,25-tuumainen näyttö.

Teknisesti Tarraco on läheistä sukua Volkswagen Tiguanin ja etenkin pidemmän Allspace-version kanssa. Pellin alle on tarjolla kaksi bensakonetta (150 ja 190 hv), joista pienempi on manuaali ja etuvetoinen ja isompi automaatti ja nelivetoinen. Tarjolle tulee myös kaksi dieseliä (150 ja 190 hv), joista pienempi on tarjolla etuvetoisena manuaalina sekä nelivetoisena automaattina, kun taas tehokkaampi on aina neliveto-automaatti-yhdistelmällä varustettu. Auto on mahdollista varustaa nykyaikaisilla kuljettajaa avustavilla järjestelmillä kuten aktiivisella vakionopeudensäätimellä, ruuhka-avustimella, kaistavahdilla ja kuolleen kulman varoitusjärjestelmällä.

Seat Tarracon ennakkomyynti alkaa vielä tämän vuoden puolella, ja pääsemme tutustumaan uutuuteen joulukuun puolivälissä ensimmäisten joukossa.

Kuvat: Valmistaja

Teknavin 16. tuotantokauden uudet jaksot esitetään maanantaisin klo 22.35 MTV3-kanavalla. Uusinnat perjantaisin ja sunnuntaisin MTV3:lla. Lisää ohjelman aiheista löydät osoitteesta www.teknavi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja