Mainos

Kokeilussa Y-Cam Evo: Kodin turvakamera, josta aloittelijakin tykkää

MTV Digin testipöydälle saapui tällä kertaa erittäin siro laite.

Tulitikkurasian kokoinen Y-Cam Evo on helppokäyttöinen kodin turvakamera, joka ei vaadi käyttäjältään minkäänlaista erikoisosaamista.

Kameran mukana toimitetaan kätevä jalusta, jonka avulla kamera voidaan kiinnittää seinään tai sopivan tason päälle. Jalustassa on lisäksi magneetti, joten se voidaan tökätä suoraan kiinni metalliseen pintaan.

Virtansa kamera saa Micro-USB liitännän kautta. Paketin mukana toimitetaan virtajohto, joka on kerrankin riittävän pitkä laitteen joustavaa sijoittelua ajatellen.

Kokonaisuus on varsin laadukkaasti toteutettu ja yleisilmeeltään kamera on varsin huomaamaton. Kameran toimintaan kiinnittää huomiota lähinnä siinä palavan pienen vihreän led-valon ansiosta.

Kiitettävän helppo käyttöönotto

Y-Camin asennus ja käyttö on kiitettävän helppoa: Mobiililaitteeseen ladataan vain Y-Cam -sovellus, jonka jälkeen kamera otetaan käyttöön liittämällä se kodin Wifi-verkkoon sovelluksen antamien ohjeiden mukaisesti.

Sovellus tukee useiden kameroiden käyttöä, joten niitä voi lisätä mielensä mukaan kodin eri tiloihin.

Kamerassa on liiketunnistin, joka lähettää käyttäjälle halutessa viestin ja aloittaa automaattisesti turvatallenteen tallennuksen Y-Camin serverille.  Kamerasta voi säätää kätevästi halutun kokoisen liiketunnistusalueen ja säätää samalla liiketunnistuksen herkkyyttä.

Kätevänä ominaisuutena käyttäjä voi asettaa hälytykset tulemaan vain silloin kun hän on kännykkänsä kanssa poissa kotoa. Tosin muiden perheenjäsenten liikkuminen talossa aktivoi kameran, jolloin käyttäjä voi saada turhia ilmoituksia kodissaan tapahtuvista liikkeistä.

Kamera sisältää myös mikrofonin ja infrapunavalot yökuvausta varten.

Kameran HD-kuvanlaatu on hyvätasoinen. Livekuvaa voi seurata reaaliajassa, tosin siinä on ajoittain tökkimistä..  Y-Cam tarjoaa käyttäjälle lisäksi ilmaisen pilvitallennuksen, jonne turvanauhoitteet tallennetaan seitsemäksi päiväksi. Pienenä nminuksena huomasimme, että tallenteet tulivat katseltaviksi hieman viiveellä.

Y-Cam Evo

Plussaa:

-Siro koko mahdollistaa huomaamattoman asennuksen

-Pitkä virtajohto

-Ilmainen pilvitallennustila turvatallenteiden säilytykseen viikon ajaksi

-Erittäin helppokäyttöinen

-Säädettävä liiketunnistus toimii hyvin

Miinusta:

-Turvatallenteissa pientä viivettä ja livekuvan liike ei aivan sulavaa

-Melko kallis

Kannattaa myös huomioida, että Y-Cam Evo on tarkoitettu käytettäväksi vain sisätiloissa.

Kokeilun aikana menetimme jostakin syystä yhteyden kameran säätöasetuksiin, vaikka videokuva toimikin. Ratkaisuna toimi se, että kameran asensi käyttöön uudestaan. Tämän jälkeen ongelmia ei enää ollut.

Kokonaisuudessaan kätevä paketti

Y-Cam Evo on pieni, mutta pippurinen ja monipuolinen paketti kodin valvontaan. Helppokäyttöisyys, säädettävä liiketunnistus ja pilvitallennus seitsemän päivän videoarkistolla on ehdotonta plussaa. Turvavideot ovat kätevästi katsottavissa, vaikka käyttäjä olisi toisella puolella maailmaa.

Vaikka toteutus on erittäin hyvä, niin noin 200 euron myyntihinta tuntuu silti hieman kovalta.  Mutta tuolla rahalla saa kyllä sangen pätevän kodin turvavahdin itselleen. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.