Kokeilimme: Tinderistä kannattaa maksaa jos olet nelikymppinen

Seuranhakusovellus Tinder on jo jonkin aikaa tarjonnut mahdollisuutta lisäominaisuuksien ostamiseen kiinteällä kuukausihinnalla. Kuukausittainen hinta on luonnollisesti sitä edullisempi, mitä pidemmäksi ajaksi palvelun tilaa. Halvimmillaan maksullisen Tinderin saa noin 6 eurolla kuukaudeksi.

Ilmainen Tinder on monelle riittävä, sillä se tarjoaa useimmille riittävän määrän pyyhkäisyjä oikealle. Maksullisessa palvelussa on kuitenkin useita houkuttelevia ominaisuuksia kuten rajaton pyyhkäisyjen määrä ja mahdollisuus vaihtaa sijaintia minne tahansa kolkkaan maailmassa.

Lisäksi maksullinen versio tarjoaa viisi superlike-tykkäystä päivässä. Maksuttomassa versiossa niitä on vain yksi päivässä. Maksullisessa Tinderissä on lisäksi boost-toiminto, joka nostaa käyttäjän 30 minuutiksi oman alueen hakutulosten kärkeen ja (ainakin teoriassa) mahdollistaa useamman matchin eli parin. Eikä tässä vielä kaikki, sillä Tinderistä maksava voi myös peruuttaa viimeisimmän tekemänsä pyyhkäisyn, jos unelmien prinssi tai prinsessa hujahti vahingossa ohi. Mainoksistakin pääsee eroon, tosin Suomessa niitä ei juuri Tinderissä näe.

Myös maksullisen Tinderin sisällä voi tehdä ostoksia, sillä käyttäjä voi hankkia itselleen lisää boosteja tai superlike-tykkäyksiä.

Päätime kokeilla, ovatko maksulliset ominaisuudet hintansa arvoisia. Ensi alkuun iloisin yllätys oli superlike-tykkäysten määrän nousu. Niitä saa päivässä viisi, mikä nostaa potentiaalisten matchien määrän viisinkertaiseksi. Tinderissä superliken antajalle on paljon helpompi sanoa kyllä.

Pian kävi selväksi, että suurin osa osumista eli matcheista tuli nimenomaan niiden kanssa, joille olimme antaneet superlike-tykkäyksen. Tämä kertoo osaltaan siitä, että useimmat käyttäjät eivät maksa Tinderistä ja saavat päivässä ainoastaan yhden superlike-mahdollisuuden. Näin ollen ominaisuus ei ole vielä kokenut inflaatiota.

Jos olet valmis matkustamaan deittisi perässä toiselle paikkakunnalle, mahdollisuus sijainnin muuttamiseen on rahanarvoinen ominaisuus. Huomasimme, että läheiseltä paikkakunnalta osumia tuli selvästi enemmän kuin omalta asuinalueelta. Tämäkin siis puoltaa maksullista Tinderiä. Ahkeralle reissumiehelle tai -naiselle ominaisuus voi kuitenkin olla vielä kokemuksiamme arvokkaampi.

Boost-toiminto ei sen sijaan osoittautunut erityisen onnistuneeksi. Se poiki joitakin osumia, mutta ei ollut odotusten arvoinen. Boostin kautta osumia saattoi kuitenkin tulla vielä viikkoa sen jälkeen, kun olimme aktivoineet toiminnon.

Summa summarum: Maksullinen Tinder kannattaa, jos olet nelikymppinen ja haluat lisätä mahdollisuuksiasi osumien saamiseen.

Lue myös:

    Uusimmat