Kokeilimme jo: Samsung Galaxy S7 on karkkia silmille ja vetoaa mobiilipelaajiin

Pääsimme testaamaan tänään julkistettuja Samsungin huippupuhelimia jo etukäteen Lontoossa. Kokeiltavina olivat Galaxy S7 ja Galaxy S7 Edge.

Etukäteen puhelimista oli huhuttu jo sen verran, että tärkeimmät tekniset yksityiskohdat olivat enemmän tai vähemmän tiedossa.

Käteen otettaessa Galaxy S7 tuntuu asteen miellyttävämmältä kuin S6, koska puhelimen takaosan reunat on muotoiltu pyöreiksi. Tallella on sama laadukas tuntuma kuin S6:ssa.

Galaxy S7:n 5,1-tuumainen Super Amoled -näyttö on kokonsa puolesta melko lailla ideaalinen. Puhelinta on mahdollista käyttää yhdellä kädellä ja se pysyy kourassa hyvin. S7 Edgen 5,5-tuumainen näyttö on jo liian iso, jos laitetta ei halua käyttää jatkuvasti kahdella kädellä. S7:n näytössä on Always on -toiminto, joka mahdollistaa esimerkiksi kellonajan näytön ilman lukituksen avaamista. Samsungin mukaan tämä parantaa oleellisesti akun kestoa.

Akun kestoa on pyritty parantamaan muutenkin. Virranhallintaominaisuuksia on parannettu ja akun kokoa on kasvatettu 3600 milliampeerituntiin.

Hämäräkuvaukseen lisää laatua

Seiskaversion takapuolella on 12 megapikselin kamera, jonka hämäräkuvausominaisuuksia on parannettu. Kameran linssiä on pudotettu aavistuksen alemmas verrattuna S6:een. Linssi on aikaisempaa kirkkaampi ja siinä on S6:n kameraa valovoimaisempi aukko (F1.7). Megapikseleitä on siis vähennetty verrattuna S6:een, mutta kuvien laatu on parantunut. Samsungin mukaan S7:n kameran kenno ottaa valoa sisään 90 prosenttia enemmän kuin edellisessä kameraversiossa. Kameran käyttäjä ilahtunee myös nopeammasta automaattitarkennuksesta.

S7 ja S7 Edge ovat molemmat pöly- ja vesitiiviitä. Tätä ominaisuutta on toivottu. Samsung on kuunnellut käyttäjien toiveita myös palauttaessaan uutuuksiin muistikorttipaikan. Laitteisiin voi sujauttaa enintään 200 gigan kortin.

Keskusmuistia Galaxy S7-malleissa on älypuhelimeen varmasti riittävät 4 gigatavua. Kasvaneesta muistin määrästä on hyötyä muun muassa mobiilipelaamisessa. Prosessoritehoa on lisätty ja puhelimen jäähdytys hoidetaan nestekiertoisella jäähdytysjärjestelmällä.

Edge-näyttöön uusia ominaisuuksia

Galaxy S7 Edgen sivunäyttöön on kehitetty uusia toiminnallisuuksia. Reunanäytön pyyhkäisy tuo nyt esiin kaksirivisen valikon, johon mahtuu tuplamäärä sovelluksia. Lisäksi sovelluksia on mahdollista siirtää ja jaotella kansioihin. Reilumpi tilankäyttö mahdollistaa myös useampien kontaktien sisällyttämisen sivunäyttöön.

Edge-näyttöön saa näkyviin kompassin tai viivottimen. Lisäksi sitä voi käyttää taskulampun valon voimakkuuden säätämiseen.

Edge-näytön uudistukset ovat osa Android 6 Marsmallow -käyttöjärjestelmäpäivitystä. Galaxy S7:ssa uusi versio on valmiiksi asennettuna. Lähiaikoina Samsung Galaxy S6 -käyttäjät saavat Edge-näytön uudistukset käyttöönsä, kun Android 6.0 tulee ladattavaksi kyseiseen luuriin.

Pelaajan mieleen

Jos olet ahkera mobiilipelaaja, Samsung Galaxy S7 on hyvä valinta. Pelihetken voi rauhoittaa estämällä esimerkiksi puheluiden vastaanottamisen pelin aikana. Käyttäjä voi myös poistaa käytöstä puhelimen näytön alapuolella olevat painikkeet, joiden vahinkopainallus voi pilata pelisuorituksen.

Mitä jäi käteen?

Kokonaisuutena Galaxy S7 ei ole yhtä mielenkiintoinen uutuus kuin viimevuotinen Galaxy S6. Jos kutonen jäi väliin ja olet harkitsemassa Android-puhelimen ostamista. Galaxy S7:aa ei voi sivuuttaa vaihtoehtojen joukosta. Kyseessä on ehdottomasti markkinoiden parhaimpiin kuuluva älypuhelin, joka saa kovan haastajan vasta ensi syksynä kun iPhone 7 tulee myyntiin.

Parasta Galaxy S7:ssa on sen ulkonäkö sekä kameran ja näytön laadukkuus. Mielenkiintoinen uusi lisävaruste on lisäakkukotelo, joka pidentää selvästi puhelimen virrankestoa. Toisaalta lisäakku tekee puhelimesta lähes tuplasti paksumman.

Lue myös:

    Uusimmat