Kokeile Naantalissa Farmersgolfia

Uusi ulkoilmaharrastus Farmersgolf on tullut vihdoin myös Suomeen. Alun perin Hollannista peräisin oleva golfin sukulainen ei ole kuitenkaan niin vakavasti otettava laji, etteikö mattimeikäläinenkin voisi sitä kokeilla.

Naantalissa on toistaiseksi Suomen ainut farmersgolfrata. Kaupungin perinteiset golfradat takaavat alan harrastajille loistavan aktiiviloman, mutta ei tarvitse olla yhtä hienostunut alan tuntija kokeillakseen farmersgolfia, sillä suomennettuna junttigolf sopii myös tavalliselle tallaajalle.

Kentällä on 10 väylää ja reikää, ja niiden välimatka on noin 200-350 metriä. Reiät on merkitty kentälle punaisilla lipuilla. Maila on lyöntivarrella varustettu puukenkä ja pallo ilmatäytteinen jalkapallon kokoinen nahkapallo. Peliä pelataan joukkueittain. Kussakin joukkueessa on korkeintaan viisi pelaajaa.

Farmersgolfkierros on kaksi kilometriä pitkä ja kestää pari tuntia. Kenttä on parhaimmillaan, jos siinä on kymmenen sentin sänki. Pitkä ruoho tuo peliin enemmän haastetta, eikä aina ole ihan varma, minne pallo kimpoaa.

Studio55/Jonna Jauhiainen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja