Kokeile: Helppo ja nopea pääsiäiskranssi

Pääsiäinen on kevään juhlaa. Aurinko paistaa joka päivä pidempään ja luonto herää. Koti on kiva koristella kevään sävyihin. Näillä vinkeillä saat nopeat ja helpot kranssit alle vartissa.

Askartelemista ei tarvitse pelätä eikä jokaisen tarvitse olla tuunaaja luonnostaan. Pienellä vaivalla saat kotiisi luotua juhlan tuntua.

Aina ei myöskään tarvitse käyttää tuntikaupalla aikaa, vaan nämä kranssit luot vaivattomasti ja nopeasti. Kokeile vaikka!

Höyhenkranssi:

Höyhenkranssi on helppo tehdä valmiista pajukranssista joita saa askarteluliikkeistä. Tarvitset kranssin lisäksi vain höyheniä.

Valitse höyhenien värit oman mieltymyksesi mukaan. Voit käyttää kirkkaita kevätvärejä tai maanläheisiä ruskeita sävyjä.

Pujottele höyhenet yksitellen kranssin koloihin. Valitse tarpeeksi pitkiä höyheniä jotta voit työntää ne tarpeeksi tukevasti kranssin sisälle etteivät ne irtoa helposti.

Asettele höyhenet ympäri kranssia säännöllisin välein. Voit käyttää vain muutamia höyheniä tai laittaa niitä runsaasti, oman mielen mukaan.

Silkkinauha ja -paperikranssi:

Tarvitset styroksisen valmiin kranssipohjan, silkkipaperia tai silkkinauhaa ja pajunoksia sekä höyheniä.

Jos käytät silkkinauhaa, kieritä yksi nauha kranssin ympärille. Jos nauha ei ole tarpeeksi pitkä, käytä toista nauhaa vielä jäljelle jäävälle alueelle. Liimaa kranssiin höyheniä haluamassasi värissä. Tee yhdestä silkkinauhasta rusetti ja liimaa se vielä höyhenien päälle.

Jos käytät silkkipaperia, kääri silkkipaperiarkit rullalle, litistä rullat ja kieritä ne kranssin ympärille. Muista kierittää tarpeeksi tiukalle. Tähän menee noin 3 arkkia silkkipaperia.

Kun olet yhden arkin kierittänyt, teippaa tai liimaa silkkipaperi kranssin nurjalle puolelle. Jatka seuraavalla arkilla siihen mihin edellinen arkki loppui.

Kun olet saanut koko styroksikranssin piiloon, kiinnitä silkkipaperiarkkien yhtymäkohtaan sävyyn sopiva silkkinauha. Voit laittaa nauhan myös rusetille. Kiinnitä nauha neulalla.

Katko pajunoksien päästä noin 10–15-senttisiä pätkiä ja pujota haluamasi määrä silkkinauhan ja silkkipaperin alle.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat