Mainos

Useita koiria kuollut ja ihmisiä loukkaantunut vihaisten koirien vuoksi Heinolassa – poliisin viesti omistajille: "Bodarin näköisen koiran" sijaan lemmikiksi vaikka hamsteri

Heinolassa poliisin tietoon on tullut poikkeuksellisen paljon tapauksia, jossa koira on hyökännyt toisen koiran tai jopa ihmisen kimppuun, Hämeen poliisi tiedottaa.

Aggressiivisesti käyttäytyneet koirat ovat poliisin mukaan tappaneet viime aikoina kolme sivullista koiraa. Koirahyökkäyksissä on loukkaantunut kaksi ihmistä.

Ongelmia aiheuttavat poliisin arvion mukaan etenkin koirat, joiden kasvatusta on laiminlyöty. Tiedotteessaan poliisi kertoo kohdanneensa koiranomistajia, joiden tulisi kohdistaa hoivaviettinsä "bodareiden näköisten koirien" sijaan ennemminkin hamstereihin.

Poliisin mukaan vahingot ovat päässeet tapahtumaan tyypillisesti silloin, kun koira on ollut syystä tai toisesta vapaana esimerkiksi pihalla. Lisäksi on tapauksia, jossa koira on ollut hihnassa, mutta taluttaja ei ole saanut pidettyä sitä aisoissa.

Poliisi muistuttaa, että koiran pitäminen vapaana ei ole taajama-alueella sallittua. Poliisi painottaa edelleen, että omistajalleen rakas ja ystävällinen koira ei välttämättä ole muiden mielestä laisinkaan yhtä ihana.

– Kouluttamattoman, kymmeniä kiloja painavan koiran paikka ei ole vapaana ja valvomattomana omistajansa pihalla. On ymmärrettävää, että koira toteuttaa lajityypillistä käyttäytymistään puolustaessaan reviiriään, pihamaata tai isäntäänsä, tiedotteessa kerrotaan.

– Koiranomistajan lajityypillinen käyttäytyminen sen sijaan vaatii, että omaa koiraa kyetään hallitsemaan ja osataan varmistua siitä, että koira ei aiheuta vahinkoa ihmisille tai toisille koirille.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.