Irrallaan juossut koira raateli ”Pikku-Lolan” kuoliaaksi Tuusulassa – omistajallekin vammoja

0:25
Videolla lisää kuvia Pikku-Lolasta.

Tuusulassa sattui eilisiltana tapaus, jossa vain yhdeksänviikkoinen shetlanninlammaskoiran pentu raadeltiin kuoliaaksi. Raatelija oli bulltyyppiseksi kuvailtu koira.

Koiran omistaja oli ollut pihalla koiranpennun kanssa, jota pentua kasvattanut kutsui nimellä ”Pikku-Lola”, kun paikalle juoksi irrallaan ollut bulltyyppinen koira. Omistaja oli ottanut koiran syliinsä, mutta kerrotun mukaan vapaana kulkenut koira oli saanut pennun silti hampaisiinsa ja surmannut sen. Pienen koiran elämä päättyi sekunneissa.

Omistaja itse selvisi onnekkaasti vähäisillä ruhjeilla ja naarmuilla.

"Syy remmin toisessa päässä"

Omistaja ja koiran kasvattajat ovat järkyttyneitä. Pennun emän omistaja, jonka luona pentu kasvoi ennen luovutusta, kertoo olevansa yhä shokissa tapahtuneesta.

– Aivan käsittämätöntä, mikä ajaa koiran käymään kiinni noin pieneen koiraan, hän sanoo.

Myös koiran kasvattaja kertoo tilanteen olevan kaikille järkytys. Kasvattaja toivoo tapauksen muistuttavan ihmisiä siitä, että koira on väärissä käsissä todella vaarallinen, ja koiranpennun tilalla olisi hyvin voinut olla pieni lapsi. Hän kuitenkin painottaa, että tapaukset eivät ole koiran syytä.

– Minä en syytä koiraa. Se syy on ikävä kyllä aina siellä remmin toisessa päässä, hän toteaa.

Poliisi: Koiran kuolemaa tutkitaan vahingontekona

Itä-Uudenmaan poliisi vahvistaa, että Tuusulassa sattui eilen tapaus, jossa koiranpentu oli raadeltu hengiltä.

Poliisista kerrotaan, että koiran kuolemaa tutkitaan lähtökohtaisesti vahingontekona, ihmiselle aiheutuneita vammoja vammantuottamuksena ja lisäksi koiran irralla oloa voidaan tutkia esimerkiksi eläimen vartioimatta jättämisenä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja