Koirat hyökkäsivät 5-vuotiaan kanadalaistytön kimppuun – korva miltei irtosi: "Kaikki tapahtui niin nopeasti"

0:35
Mistä tietää, että koiralla on syöpä?

Kaksi koiraa hyökkäsi 5-vuotiaan kanadalaistytön kimppuun. Tyttö sai vakavia vammoja, ja hänen korvansa irtosi niin pahasti, että hänet vietiin leikkaukseen.

5-vuotias tyttö sai vakavia vammoja, kun kaksi koiraa hyökkäsi hänen kimppuunsa lähellä tytön perheen kotia Winnipegin North Endissä viime viikolla. Tapauksesta uutisoi CBC-sivusto.

Gregory Ducharme kertoo olleensa kävelemässä tyttärensä Semiahin kanssa kotiin lastentarhasta noin puoli kahdentoista aikaan päivällä tiistaina, kun kaksi naapurin koiraa ryntäsi pihalta portin kautta heitä kohti.

– Kaikki tapahtui niin nopeasti. Ne syöksyivät häntä kohti, Gregory kertoo.

Gregory yritti käskeä koiria perääntymään. Hänen mukaansa toinen koirista lähti Semiahin perään ja nappasi hänestä kiinni.

– Sitten ne raahasivat hänet pois, mies kertoo.

Gregory kertoo, että yksi omistajista käski koiria palaamaan, mutta silloin toinen koirista tarrasi hampaillaan tyttöön.

– Omistaja otti koirasta kiinni ja piteli sitä. Minun piti lyödä sitä, jotta se päästäisi irti, Gregory kertoo.

Vammoja ympäri kehoa

Gregoryn vaimo Lolanda oli ollut sisällä perheen talossa ja kuullut huutoa ja koirien haukkumista. Kun hän kuuli tyttärensä kirkuvan, hän juoksi pelästyneenä pihalle.

– Kun tulin ulos, tyttäreni juoksi verisenä luokseni, Lolanda kertoo.

Semiahin rinnassa, kainalossa, leuassa, korvissa ja päässä oli vammoja.

– Yksi koirista repi irti hänen korvansa. Hänen korvansa roikkui, Gregory kertoo.

Tyttö vietiin sairaalaan. Häneen ommeltiin tusinoittain tikkejä ja hänet vietiin leikkaukseen, jotta korva saatiin kiinnitettyä takaisin. Tyttö pääsi maanantaina sairaalasta, mutta tiedossa saattaa olla vielä lisää leikkauksia.

Tapausta tutkitaan

Poliisi vahvistaa CBC-sivustolle, että kaupungin eläinsuojeluviranomaiset tutkivat tapausta.

Viranomaiset nostivat syytteet koirien omistajia vastaan. Toista omistajista kuulusteltiin, ja koiran kohtalosta päätetään lähitulevaisuudessa.

Tiedottaja kertoo CBC-sivustolle lähettämässään sähköpostissa, että eläinten omistajat ovat vastuussa lemmikeistään.

"Muistutamme lemmikin omistajia siitä, että heidän tulee kaikin tavoin varmistaa, että lemmikki ei aiheuta vaaraa muille ihmisille tai eläimille", sähköpostissa lukee.

Omistaja puolustaa koiriaan

CBC News -sivuston mukaan koiran omistajat ovat äiti ja poika. He kertovat, että eläinsuojeluviranomiset ottivat koirat säilöön. He kertoivat olevansa maanantaina menossa kuulemaan koirien kohtalosta.

Omistajien mukaan koirat ovat samasta pentueesta. Ne ovat amerikanbulldogin ja bordercollien risteytyksiä. Ne eivät siis ole pitbulleja eivätkä ole kaupungin kieltämien koirarotujen listoilla.

Omistaja kertoo, että puolitoistavuotiaat koirat eivät ole koskaan käyttäytyneet aggressiivisesti. Mies uskoo, että joku tuli heidän pihalleen ja jätti portin auki.

Semiahin vanhemmat vaativat, että omistajat saisivat syytteet ja että koirat lopetettaisiin. Omistajamies taas toivoo, että koiria ei lopetettaisi.

Tyttö kokee olevansa ruma

Neljän lapsen vanhemmat Gregory ja Lolanda kertovat viettäneensä tunteja sairaalassa, jotta he saisivat olla Semiahin kanssa.

– Olen niin vihainen ja järkyttynyt siitä, miten tämä tulee vaikuttamaan tyttäreeni koko hänen loppuelämänsä, etenkin tunnetasolla.

– Hän sanoi hiljattain, että hän ei halua mennä enää kouluun. Hänestä tuntuu, että arpien takia hän on ruma, Lolanda kertoo.

Lähde: Cbc.ca

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja