Koiranpentu kuoli leikkauksen jälkeen – vatsasta paljastui järkyttävä löytö: "Miten niin pieni pentu pystyy edes syömään niin monta luuta?"

0:42
Mikä on koiran rasvapatti? Mitä sille voi tehdä?

Pieni koiranpentu kuoli syötyään lähes 50 pientä kyljystä. Turvakoti haluaa nyt muistuttaa ja varoittaa lemmikinomistajia siitä, ettei ihmisravinto ole tarkoitettu lemmikkieläimille.

Koiranomistaja oli aiemmin huomannut, että pentu oli todella horteisen ja sairaan oloinen, ja vei koiranpennun yksityiselle eläinlääkäriklinikalle.

Koiranomistajalla ei ilmeisesti joko ollut varaa tai hän ei tahtonut maksaa koiran hoidosta, joten eläinlääkäriklinikan hoitohenkilökunta vei pennun SPCA-turvakotiin saamaan asianmukaista hoitoa.

"Miten niin pieni pentu pystyy edes syömään niin monta luuta?"

Kolmen kuukauden ikäiselle koiranpennulle oli tehtävä pikaisesti hätäleikkaus. Klinikan hoitohenkilökunta poisti pennun vatsasta ja suolistosta lopulta lähes 50 luuta.

Koiran leikannut lääkäri kertoo, että klinikalla oli tehty veikkauksia siitä, kuinka monta luuta koiran sisäelimistä lopulta poistetaan. 

– Suurin veikkaus oli 22, mutta todellinen luku oli lopulta 46 – miten niin pieni pentu pystyy edes syömään niin monta luuta, lääkäri Laurie Siperstein-Cook ihmettelee.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

On edelleen epäselvää, miten pentu pääsi kajoamaan luihin. Joko koiraa oli tarkoituksenmukaisesti ruokittu tai kyse on ollut vain tahattomasta vahingosta. 

Suloinen koiranpentu näytti toipuvan leikkauksesta hyvin: se sijoitettiin hoivakotiin, jossa se söi pieniä määriä ruokaa. Pian hoitokoti ilmoitti kuitenkin sosiaalisessa mediassa, että koira oli menehtynyt.

– Koiranpennulla oli todella hyvä päivä heti leikkauksen jälkeen, mutta sen kunto romahti äkillisesti viikonlopun aikana.

– Eläinlääkäriklinikan henkilökunta antoi pennulle hoitoa, mutta valitettavasti koiran pieni keho ei kestänyt rasitusta, turvakoti kirjoitti Facebookissa.

Ihmisravinto ei ole hyväksi lemmikkieläimille

Eläinten pelastusviranomaiset haluavat nyt muistuttaa lemmikkieläinten omistajia siitä, ettei ihmisruoka ole tarkoitettu lemmikkieläinten nautittavaksi. SPCA:n mukaan etenkin luut saattavat tuntua luonnollisilta ja terveellisiltä vaihtoehdoilta, mutta todellisuus on toinen.

Kotieläimien ruoansulatus ei välttämättä kykene käsittelemään ihmiselle tarkoitettua ruokaa. Lemmikit voivat tukehtua luihin tai pureskeltu, terävä luu voi saada aikaan suurta vahinkoa eläimen sisäelimille ja ruoansulatuskanavalle.

Myös muut elintarvikkeet, kuten avokado, suklaa ja viinirypäleet, voivat olla suurina määrinä koiralle erittäin myrkyllisiä.

Lähde: Fox News, Sacramento SPCA:n Facebook-sivu


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja