Coco-koiran uskotaan kärsineen alkoholismista – toipui eläinsuojan hoivissa

Koirarodut, joita ei suositella hankittavaksi 9:43
KATSO MYÖS: Koirarodut, joita ei suositella hankittavaksi. Haastattelussa Mustin ja Mirrin eläinten käyttäytymisen asiantuntija Janica Raudasoja.

Cocolle kävi paremmin kuin sen kaverille.

Ison-Britannian Devonissa sijaitsevan eläinsuojan työntekijät ovat pitäneet huolta koirasta, jonka uskotaan kärsineen alkoholismista. Tapauksesta uutisoi BBC.

Koirilla alkoholin vieroitusoireita

Woodside Animal Welfare Trust -eläinsuojelujärjestö Plymouthissa otti alun perin kaksi koiraa hoiviinsa niiden omistajan kuoltua.

Pian tarhalle saapumisen jälkeen koirilla alkoi näkyä alkoholin vieroitusoireita. Eläinsuojan työntekijät kertovat BBC:lle, että kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun he törmäsivät tällaiseen.

Eläinsuojan työntekijät uskovat, että koirien entinen omistaja oli käyttänyt runsaasti alkoholia.

Eläinsuojelujärjestö kertoi Cocosta somepäivityksessä.Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Toinen menehtyi, toinen tehohoitoon

Paikan päällä ollut eläinlääkäri pystyi antamaan niille ensiapua. Valitettavasti toinen koirista, Georgie nimeltään, menehtyi.

Toinen karvaturri, Coco, vaati toipuakseen intensiivistä tehohoitoa. 2-vuotias sekarotuinen koira sai neljä viikkoa rauhoittavia. Nyt se on täysin toipunut.

Eläinsuojassa työskentelevä Kirstin Stone kertoi BBC:lle, että Cocon vointia on tarkkailtu koko sen toipumisprosessin ajan. Sen tilaa on seurattu tunnin välein.

– Se oli pitkä prosessi, mutta se voi hyvin koko ajan. Se käyttäytyy tosi hyvin. 

Syyt koirien oirehdintaan hämärän peitossa

Eläinsuojan työntekijät eivät tiedä varmasti, millaiset olosuhteet johtivat koirien alkoholiriippuvuuteen. Stone sanoo, että eri vaihtoehtoja poissulkemalla he tulivat siihen päätelmään, että koirien oirehdinta viittasi alkoholin vieroitusoireisiin.

– Saattaa olla, että omistaja joi juoman ja meni nukkumaan ja koirat ovat saattaneet juoda sitä, mutta emme tiedä asioiden oikeaa laitaa, hän sanoo.

– Tiedämme, että niistä välitettiin tosi kovasti ja huolehdittiin hyvin, koska se [Coco] on tosi hyvin koulutettu ja se rakastaa paijausta.

Nyt Coco etsii uutta kotia. Eläinsuojelujärjestön työntekijöiden mukaan sille sopisi omistajaksi parhaiten sellainen tyyppi, "joka on paljon kotona".

Katso myös: Ota nämä asiat huomioon, kun hankit koiran!

Tämä pitäisi ottaa huomioon, kun hankkii koiran, sanoo Kennelliitto 4:43
Huomenta Suomen haastattelussa Suomen Kennelliiton osastopäällikkö Kirsi Salmijärvi.

Lue myös:

    Uusimmat