Koira kuoli sydänkohtaukseen pelästyttyään ilotulituksia – “Winston oli uskollisin koira, jonka olen ikinä tuntenut”

Useat eläimet pelkäävät ilotulitteita, jotkut enemmän kuin toiset. Jo valmiiksi pelokkaalle ja traumatisoituneelle Winston-koiralle eläinkeskuksen vieressä ammutut raketit olivat kohtalokkaat.

Manchesterissa sijaitsevassa eläinsuojelukeskuksessa elänyt Winston-niminen moskovanvahtikoira oli keskuksen työntekijöiden mukaan herttainen jättiläinen, joka oli kahdeksan ikävuotensa aikana kärsinyt rääkkäyksestä Bulgariassa ja pelkäsi kovia ääniä, erityisesti ilotulitteita.

Kaikki artikkelit lemmikeistä löydät täältä.

Pelko otti vallan

Winstonilla oltiin todettu aikaisemmin tänä vuonna sydänsairaus, johon tämä oli saanut myös lääkityksen, mutta koira eli silti iloisena keskuksessa.

Britanniassa 5. marraskuuta vietettävää Guy Fawkesin päivää edelsi usean päivän satunnaiset ilotulitukset, jonka vuoksi keskuksen koirat pidettiin pääosin sisätiloissa.

Ilotulitusten pauke pelotti Winstonia, mutta keskuksen henkilökunta päätti päästää tämän ulos vessatauolle, kun pauke oli hieman tauonnut.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Joku kuitenkin alkoi ampua ilotulitteita aivan keskuksen vieressä koirien ollessa pihassa. Henkilökunta kiirehti saadakseen koirat takaisin sisätiloihin, mutta Winston ei palannut muiden koirien kanssa.

Henkilökunta löysi Winstonin lopulta terassin alta piiloutuneena, mutta pelko oli ottanut koirasta vallan ja tämä oli jo kuollut sydänkohtaukseen.

– Winston oli kaikkein uskollisin koira, jonka olen ikinä tuntenut ja jään kaipaamaan sitä enemmän kuin mitään, keskuksesta kommentoitiin.

VIDEO: Uusivuosi ja sen juhlinta lähestyvät jälleen. Mitä tehdä, jos lemmikki pelkää ilotulitteita?

”Jokainen paukahdus sattuu sydämeeni”

Winstonin äkillisen ja musertavan poismenon jälkeen keskuksen työntekijät ovat yrittäneet vedota Facebook-tilillään ihmisiin, jotta nämä lopettaisivat ilotulitteiden ampumisen eläinkeskusten lähettyvillä.

– Joka vuosi moni meistä todistaa järkyttävää vaikutusta, joka ilotulitteilla on eläimiin ja jokainen paukahdus sattuu sydämeeni, kun mietin, millaista tarpeetonta pelkoa ja kärsimystä se eläimille aiheuttaa, keskuksen edustaja kirjoitti.

Yllä olevasta eläinkeskuksen julkaisusta voit lukea Winstonin koko tarinan. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Ilotulitteet ovat itsekkäitä ja niiden vaikutus eläimiin kestää paljon kauemmin, kuin sen hetkisen ”wow"-efektin verran, mitä ihmiset kokevat. Kuka sitten sytyttikin ne eiliset ilotulitteet... niiden vaikutus on järkyttänyt meitä ja lyhensi yhden koiran elämää pamauksella. Noiden ilotulitteiden vaikutus seuraa meitä ikuisesti, Facebookissa kirjoitetaan.

Lähde: LADBible

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja