Mainos

Kohl nimesi yllättäen seuraajan

Saksan liittokansleri Helmut Kohl ilmoitti yllättäen eilen, että hän haluaa seuraajakseen kristillisdemokraattisen puolueen liittopäiväryhmän johtajan Wolfgang Schäublen.

Kohl ei hiiskunut sanaakaan seuraajatoiveistaan eilen päättyneen puoluekokouksen aikana, vaikka hän tiesi, että 1000 puoluekokousvaltuutettua ja yli 635000 puoluetoveria odottivat juuri tätä tietoa kuin kuuta taivaalta.

Vasta puoluekokouksen jälkeen, kun valtuutetut olivat jo kotimatkalla, Kohl sanoi eräälle televisiotoimittajalle: -Kuten jokainen tietää, toivon, että Wolfgang Schäublesta tulee jonakin päivänä liittokansleri.

Attentaatissa osittain halvaantunutta Schäublea on jo kauan pidetty Kohlin todennäköisimpänä seuraajana. Muutamia kuukausia sitten hän pani puolueen varpailleen sanottuaan haastattelussa, ettei hän voisi vastustaa kiusausta ryhtyä liittokansleriksi, jos häntä pyydetään. Hän teki kuitenkin nopeasti selväksi, ettei hän suinkaan toivo monivuotisen työtoverinsa Kohlin pikaista eroa.

Schäublea pidetään Kohlia kohtaan osoittamastaan uskollisuudesta huolimatta itsenäisenä, ja joskus myös epäsovinnaisena ajattelijana. Esimerkkinä tästä hän totesi puoluekokouksessa, ettei ajatteleminen ole "valtiopetos".
(STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.