Koe Titanic Tallinnassa – esineitä nostettu meren pohjasta

Tallinnan Merimuseossa voi tutustua maaliskuun loppuun asti Titanicin mukana uponneisiin esineisiin sekä laivan tiloista tehtyihin jäljennöksiin.

TITANIC: The Artifact Exhibition -näyttely on ainutlaatuinen, koska se on lajissaan ainoa, jossa voi nähdä alkuperäisiä Titanicilla olleita, meren pohjasta nostettuja esineitä. Tallinnassa erilaisia alkuperäisesineitä on näytillä 205 kappaletta. Joukossa on niin henkilökohtaisia esineitä kuin palasia laivasta, Jüri Paltser Merimuseosta kertoo.

Alkuperäisten esineiden lisäksi 101 vuotta sitten uponneen aluksen hengen voi tuntea sen tiloista tehdyissä rekonstruoinneissa.

– Tänne on rakennettu esimerkiksi jäljitelmiä Titanic-elokuvassa nähdyistä hyteistä ja portaikoista. Jäävuori on suosittu lasten keskuudessa, lähes kaikki haluavat koskettaa sitä, Paltser sanoo.

16. marraskuuta avatussa näyttelyssä oli viikko sitten käynyt lähes 20 000 ihmistä. Näyttelyn loppuun mennessä kävijämäärän odotetaan kasvavan 90 000:een.

– Maailmalla kiertää useita Titanic-näyttelyitä, jotka eroavat kooltaan ja sisällöltään. Maailmanlaajuisesti yleisöä on ollut yli 25 miljoonaa lähes kaikissa maanosissa: Pohjois- ja Etelä-Amerikassa, Aasiassa, Euroopassa ja Australiassa. Tallinnan näyttely on kiertänyt aikaisemmin Taiwanissa ja Yhdysvalloissa, Paltser kertoo.

Kuvat: Tallinnan merimuseo, Eesti Meremuuseum

Lue myös:

    Uusimmat