Australian puukkohyökkäyksen tekijä tunnistettu – epäillään yhteyksistä Isisiin

Yksi kuollut puukkohyökkäyksessä Australiassa – tutkitaan terroritekona 0:44

Australiassa puukkohyökkäyksen tekijän epäillään olleen yhteyksissä ääri-islamistiseen Isis-järjestöön, kertovat maan viranomaiset.

Isis-järjestö oli jo aikaisemmin kertonut olleensa iskun takana. Mies puukotti kolmea ihmistä Melbournen kaupungissa eilen iltapäivällä paikallista aikaa. Yksi uhreista kuoli. Poliisi ampui hyökkääjää ja tämä kuoli kuoli myöhemmin sairaalassa. Puukottajan epäillään myös sytyttäneen kaasupulloilla lastatun lava-auton tuleen.

Australian liittovaltion poliisin päällikkö kertoi medialle, että epäilyn yhteys järjestöön oli enemmänkin inspiraatiota hakeva kuin suora kontakti. Viranomaiset tutkivat kuitenkin hyökkäystä terroritekona. Australian poliisi teki tutkintaan liittyviä kotietsintöjä ainakin kahdessa kiinteistössä tänään aamulla paikallista aikaa Melbournelaisessa lähiössä.

Hyökkääjä on tunnistettu 30-vuotiaaksi Hassan Khalif Shire Aliksi. Poliisin mukaan mies oli syntynyt Somaliassa ja tämän Australian passi oli peruttu terrorismia tutkivien viranomaisten toimesta vuonna 2015, kun poliisi sai vihiä siitä, että tämä suunnitteli matkaa Syyriaan.

Hassan Khalif Shire Alin veli pidätettiin epäillyn radikalisoitumisen takia viime marraskuussa. Tällöin poliisi kertoi, että Isisiä tuenneen miehen epäiltiin suunnitelleen iskua Melbournen keskusaukiolle uudenvuodenaattona vuonna 2017. Hän on parhaillaan vankilassa odottamassa oikeudenkäyntiä.

Lue myös:

    Uusimmat