Klassikkokisa rallin MM-sarjaan tällä kaudella? – "Meille on suuri kunnia, että FIA kysyi"

Belgiassa ajettavan Ypres-rallin järjestäjät ovat vahvistaneet, että kilpailu on ehdolla rallin MM-sarjan kalenteriin täksi kaudeksi.

Rallin MM-sarjan promoottori ja Kansainvälinen autoliitto FIA harkitsevat parhaillaan, voitaisiinko loppukauden kilpailumäärää kasvattaa lisäämällä kalenteriin MM-sarjan ulkopuolisia kisoja. Koronavirus on karsinut kovalla kädellä osakilpailuja ohjelmasta – loppuvuodesta alkuperäisillä paikoillaan on vain kolme MM-rallia.

Ypres-ralli kuuluu klassikkojen joukkoon, vaikkei se ole koskaan ollut MM-sarjassa. Vuodesta 1965 järjestetty kilpailu on suosittu rallifanien keskuudessa, ja kisassa on nähty lukuisia tähtiä vuosien saatossa.

Kisaorganisaation mukaan FIA on tiedustellut, haluaisiko Ypres-ralli mukaan MM-sarjaan.

– Se on totta kai suuri kunnia, että meitä harkitaan rallin MM-sarjaan kaudeksi 2020, Ypres-rallin järjestelytoimikuntaan kuuluva Jan Huyghe kertoi tiedotteessa.

– Ypres-ralli on saanut kehuja hyvästä organisaatiostaan, kokemuksestaan ja turvallisuudestaan. Meille on suuri kunnia, että FIA kysyi meiltä. Siitä hetkestä lähtien Club Superstage (Ypres-rallin järjestäjäorganisaatio) alkoi muotoilla uutta reittiä sekä lähestyi Ypresin kaupunkia, liittoa ja muita viranomaisia, Huyghe lisäsi.

Ypres-rallin sopivuutta MM-sarjaan arvioidaan parhaillaan. Kilpailu on määrä järjestää 1.-4. lokakuuta.

– Olemme suunnitelleet kilpailun, jossa Belgian moottoriurheilun ikonit Ypres ja Spa-Francorchamps voivat yhdistyä. Mutta tehdään selväksi se, että mitään ei ole vielä päätetty. Club Superstage neuvottelee parhaillaan FIA:n ja MM-sarjan promoottorin kanssa, ja päätös tehdään pian, Huyghe sanoi.

Belgialla on oma tähtensä rallin MM-sarjassa. Viidesti MM-pisteissä toiseksi sijoittunut Thierry Neuville edustaa Hyundain WRC-tallia.

Ypres-rallin lisäksi MM-sarjaan on tyrkyllä muutama muukin lisäkilpailu. Latvian Liepaja-rallin järjestäjät kertoivat maanantaina, että hekin ovat neuvotteluissa MM-sarjan promoottorin kanssa. Elokuulle aikataulutettu Liepaja-ralli kuuluu EM-sarjan tämän kauden ohjelmaan.

FIA:n odotetaan päättävän perjantaina rallin MM-sarjan loppukauden kilpailuohjelmasta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja