Belgian MM-rallisuunnitelma: WRC-autoilla legendaariselle F1-radalle

Belgiassa ajettavan Ypres-rallin järjestäjät suunnittelevat, että kisaan yhdistettäisiin Spa-Francorchampsin rata, mikäli ralli saa MM-arvon tänä vuonna.

Ypres-rallin kisaorganisaatio tiedotti tiistaina, että se neuvottelee pääsystä tämän kauden rallin MM-sarjaan. Loppukauden kalenterista on pudonnut kilpailu toisensa jälkeen koronaviruksen takia. Korvaavia ralleja etsitään parhaillaan MM-sarjan ulkopuolelta.

Ypres-rallin järjestelyistä vastaavalla Club Superstagella on jo suunnitelma valmiina mahdollista MM-osakilpailua varten. Perjantaina 2. lokakuuta ajettaisiin viisi perinteistä Ypres-rallin pätkää, ja lauantain ohjelmassa olisi toiset viisi erikoiskoetta. Sen jälkeen rallikaravaani siirtyisi Ypresin kaupungista 270 kilometrin päähän Span radalle, joka on tullut tunnetuksi formula ykkösten legendaarisena näyttämönä.

Span radan alueella ajettaisiin päätöspäivän pätkät, ja kilpailu huipentuisi Power Stage -erikoiskokeeseen, johon sisältyisi muun muassa ikoninen Eau Rouge -mutka.

Ypres-ralli on ollut erittäin suosittu yleisötapahtuma. MM-status toisi todennäköisesti yleisöryntäyksen asvalttipätkien varteen, sillä Belgian kirkkain rallitähti Thierry Neuville edustaa Hyundain WRC-tallia. Suurten yleisötapahtumien järjestäminen on erityisen haastavaa koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi.

– Olemme miettineet tätä asiaa paljon, kuten myös katsojien turvallisuutta pätkillä ja työstämäämme reittiä koronaviruksen kannalta, Ypres-rallin järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Alain Penasse kertoi DirtFishille.

Penassen "päivätyönä" on Hyundai Motorsportin tiimimanagerin tehtävät. Penassen mukaan järjestäjät ovat katsoneet valmiiksi paikat, joihin fanit pääsevät. Lisäksi kilpailun reittiin on kiinnitetty erityistä huomiota koronan takia.

– Olisi fantastista tuoda MM-sarja Belgiaan. Tämä on hyvä tilaisuus, mutta lyhyessä ajassa on paljon suunniteltavaa ja tehtävää. Nykyinen tilanne ei ole ihanteellinen kenellekään, ja meidän pitää ajatella asioita hieman eri tavalla, Penasse sanoi.

Span rata isännöi viime vuonna rallicrossin MM-osakilpailua. Samoissa maisemissa on tarkoitus ajaa MM-rallicrossia jälleen tulevana syksynä - samana viikonloppuna mahdollisen MM-rallin kanssa.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n odotetaan tekevän perjantaina päätöksiä rallin MM-sarjan loppukauden ohjelmasta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja