Näin Sebastien Ogier lennätti Toyotan WRC-autoa Keski-Suomessa – "Sen tuntee, että tämä auto on syntynyt täällä"

Sébastien Ogier pääsi jälleen Toyotan rattiin 2:17
Sebastien Ogier ajoi tiistaina testiä Keski-Suomen sorateillä.

Rallin kuusinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier pääsi tiistaina ajamaan ensimmäistä kertaa Toyotan WRC-autolla Keski-Suomen vauhdikkailla sorateillä kesäkelissä.

Ogier palasi niin sanotusti takaisin sorvin ääreen koronaviruksen aiheuttaman tauon jälkeen, kun Tommi Mäkisen johtama tiimi jatkoi testejään Jyväskylän lähettyvillä. MM-sarjan kärkikuljettaja otti alun tunnustellen kolmen kuukauden ajopaussin jälkeen.

– Fiilis on tosi hyvä. Ensimmäinen testiveto oli hieman haastava, koska paluun tekeminen näin nopealla tiellä ja näin nopealla autolla oli vaikuttavaa tauon jälkeen, Ogier kuvaili MTV Urheilulle.

Ogierin vauhti kasvoi päivän mittaan, ja Yaris lensi näyttävästi soratien nypyistä.

– Sen tuntee, että tämä auto on syntynyt täällä ja kehitetty näillä teillä. Se toimii erittäin hyvin tällaisessa tieprofiilissa, täksi kaudeksi Toyotan WRC-tiimiin siirtynyt ranskalaistähti kehui.

Sébastien Ogier testasi Suomen sorateillä koronatauon jälkeen:"Auto toimi hyvin" 5:08
Sebastien Ogier kommentoi testipäiväänsä MTV Urheilulle.

Rallin MM-sarjan edellinen osakilpailu ajettiin Meksikossa maaliskuussa. Vieläkään ei ole täyttä varmuutta siitä, kuinka pitkään kilpailutauko kestää.

Se on kuitenkin varmaa, että Ogier nautti testipäivästään Suomen kesäisissä olosuhteisissa.

– Tauon alkuvaiheessa en kaivannut tätä niinkään paljon, sillä nautin normaalista elämästä kotona ja yksinkertaisten asioiden tekemisestä perheeni kanssa. Vähitellen aloin kuitenkin kaivata tätä enemmän, ja kävinkin ajamassa hieman kartingia. Mutta eniten nautin Yariksella ajamisesta tänään, Ogier myhäili.

Lue myös:

    Uusimmat