Klassikkoautot sähköisiksi – näin Kupla-Volkkari taipuu nykyaikaan

Volkkarin kuplat ja minibussit ovat ihastuttavia klassikkoja, mutta ikänsä myötä hieman epäluotettavia ja nykymittapuulla tarkasteltuna polttoainesyöppöjä.

Kuka olisi arvannut, että ekologisuus saapuu viitisenkymmentä vuotta vanhaan kuplaan? Kalifornialainen yritys halusi ratkaista ongelman, ja nyt sähköautofriikkien on mahdollista kiitää sähkömoottorilla varustetulla klassikko-Volkswagenilla.

Kaksi vannoutunutta Volkkari-fania asentaa autoihin sähkövoimayksikköjä ja myy kunnostetut autot eteenpäin. Idea ei perustajien mukaan lähtenyt siitä, että he haluaisivat säästää rahaa polttoainekuluissa tai pelastaa maailmaa.

Kaikki lähti kiinnostuksesta luoda parempi ajokokemus ja halusta ajaa vanhoja autoja modernilla teknologialla. Yrityksen toimitusjohtaja David Benardo tosin toteaa myös, että ympäristöystävällisyys on positiivinen lisä.

Yhtiön perustajat haluavat pitää autot niin alkuperäisinä kuin mahdollista. He olivat kyllästyneet siihen, että muutaman kuukauden välein Volkkarista meni jokin osa rikki. Heidän mukaansa autojen muuttaminen sähköisiksi teki niistä hyvin luotettavia.

Oikeanlaiset sähkömoottorit syntyivät pitkäjänteisen työn tuloksena. Yhdellä latauksella pääsee noin 130–160 kilometriä. Benardon mukaan esimerkiksi 1960-luvun Kupla-Volkkarit kulkevat jopa 160 kilometriä tunnissa ilman ongelmia.

Yritys myy vuosittain noin 10 autoa. Kuplavolkkarien hinnat ovat 68 000 dollarista ylöspäin. Volkkarin minibussiklassikko maksaa noin 130 000 dollaria.

Lähde: The Verge

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja