Klassikkoauto DeLorean palaa tulevaisuuteen – ja tuotantoon!

DeLorean on herättämässä henkiin legendaarisissa Paluu tulevaisuuteen -elokuvissakin nähdyn autoklassikon.

Vuoden 1982 DeLoreanin replikaa on tarkoitus valmistaa ensi vuodesta lähtien 300 kappaleen vuositahdilla. Tämän on mahdollistamassa Yhdysvalloissa läpi mennyt laki, joka vapauttaa pienissä määrissä valmistetut, alkuperäistä muistuttavat autot uusia autoja koskevista turvallisuusmääräyksistä. 

DeLorean ei ole valmistanut uusia autoja 34 vuoteen. Autoja valmistettiin alun perin noin 9 000 kappaletta, joita huoltamalla ja entisöimällä yritys on sittemmin pysynyt toiminnassa.

Kunnostetut DeLorean DMC-12:t maksavat tällä hetkellä noin 50 000 dollaria, kun taas uusien replikoiden odotetaan maksavan lähes 100 000 dollaria niiden päästessä ensi vuonna tuotantoon.

Autot valmistetaan alkuperäisellä kaavalla moottoria lukuunottamatta. Alkuperäinen 130-hevosvoimainen moottori ei läpäisisi Yhdysvaltain päästötestauksia. DeLorean myös pyrkii istuttamaan autoon tehokkaamman, jopa 300–400 hevosvoimaisen moottorin nykypäivän urheiluautofanien iloksi.

Uuteen nousuun

John DeLorean perusti yrityksen alun perin vuonna 1975. Se tuli tunnetuksi lokinsiipiovilla varustetusta DMC-12-mallistaan. Paluu tulevaisuuteen -elokuvissa auto toimitti myös aikakoneen virkaa.

Yritys ajautui konkurssiin vuonna 1982, huolimatta perustajansa sinnikkäistä yrityksistä rahoittaa toimintaansa huumekaupalla. 

Vuonna 1995 mekaanikko Stephen Wynne perusti uuden yrityksen DeLorean Motor -nimellä ja osti alkuperäiseltä yritykseltä jääneet varaosat sekä logon.

Lainsäädäntö ei ole vielä täysin uomissaan, mutta mikäli byrokratia on saatu alta pois, voidaan ensimmäisiä uusia autoklassikoita odottaa vuoden 2017 ensimmäisellä neljänneksellä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja