Kläbo johdatti norjalaiset kolmoisvoittoon miesten kympillä – Perttu Hyväriselle positiivinen yllätys

Perttu Hyvärinen on hiihtänyt 12:nneksi maastohiihdon maailmancupin avauskilpailussaan Rukalla. Hyvärinen oli perinteisellä hiihtotavalla hiihdetyssä 10 kilometrin kilpailussa paras suomalainen. Isäntämaan odotuksia laski Iivo Niskasen sairastuminen tällä viikolla.

Hyvärinen yllättyi sijoituksestaan ja hiihdostaan, sillä alkukausi on ollut tahmea kotimaan kisoissa.

–  Ei minkäänlaista hajua, mistä se tuli. Ei ollut minkäänlaista itseluottamusta pertsan (perinteisen) hiihtoon. Kaikki oli ollut niin vaikeaa, ettei ollut mukava lähteä kilpailuun. Mutta oli hiihdon iloa, Hyvärinen sanoi Ylen tv-haastattelussa ja kiitteli yleisön kannustusta ladun varrella.

Norjalaiset ottivat kolmoisvoiton eilisen sprintin voittaneen Johannes Hösflot Kläbon johdolla. Toinen oli Pål Golberg ja kolmas Martin Löwström Nyenget.

Seitsemän parhaan joukossa oli viisi norjalaista. Rintaman rikkoivat neljänneksi hiihtänyt Ruotsin Calle Halfvarsson ja viidenneksi hiihtänyt britti Andrew Musgrave.

Hyvärinen jäi voittovauhdista 52,5 sekuntia ja palkintosijasta noin 34 sekuntia.

Suomalaisista Lauri Lepistö oli tänään 18:s ja Markus Vuorela 23:s. 15 kilometrin kisan tilalle tullut kymppi on miehille uudenlainen kilpailu, sillä kansainvälisessä kilpailukalenterissa naisten ja miesten hiihtomatkoja yhtenäistettiin. Lepistö arveli Ylelle, että matka sopii hänelle hyvin. Lepistö jäi kärkivauhdista minuutin ja yhdeksän sekuntia, Vuorela 1.16.

Vuosi sitten Rukalla kansainvälisen läpimurtonsa tehnyt Remi Lindholm kaatui ja oli 43:s.

Miesten kilpailut jatkuvat sunnuntaina 20 kilometrin takaa-ajokilpailulla. Hiihtotapa on vapaa.

Johanna Matintalo nieleskeli kyyneliä Rukan sprintin haastattelussa 1:12
Johanna Matintalo nieleskeli kyyneliä Rukan sprintin haastattelussa perjantaina.