Kivuille löytyi järkyttävä selitys: Naisen selkärankaan oli jäänyt epiduraalin neula 14 vuotta sitten

Amerikkalainen nainen joutuu kärsimään elinikäisistä kivuista, sillä hänen selkäänsä oli jäänyt synnytyksessä 14 vuotta sitten epiduraalin neulan pää. Aiheesta kertovat muun muassa Daily MailFirst Coast News ja Popsugar.

Amy Bright,nyt 41, synnytti kuudennen lapsensa, nuorimmaisensa Jacobin sairaalassa Floridassa syyskuussa vuonna 2003. Heti synnytyksen jälkeen Amy alkoi kärsiä kovista kivuista selässään ja jaloissaan. Kipu ei helpottanut 14 vuoteen.

– Se tuntuu kuin tulelta, kuin hiilihangolta häntäluuni vieressä. Ja joskus se kiitää alas vasenta puolta jalastani pohkeeseen asti ja siitä alas jalkapohjaani, Amy kertoo First Coast Newsille.

Jacobin syntymän jälkeen Brightien perhe on muuttanut toiseen osavaltioon, jossa röntgenkuvaus paljasti neljä kuukautta sitten kolmen senttimetrin pituisen neulan tarttuneen naisen selkärankaan. Amyn selkään ei ole laitettu yhtäkään piikkiä sitten vuoden 2003 synnytyksen, joten neulan täytyy olla epiduraalin antamiseen käytetty piikki.

Neula näkyy selästä otetuissa röntgenkuvissa.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Haastaa sairaalan oikeuteen hoitovirheestä

Amy on haastanut häntä synnytyksen aikaan hoitaneen Naval Hospital Jacksonvillen sairaalan henkilökunnan oikeuteen muun muassa petoksesta, hoitovirheestä ja laiminlyönnistä. Amyn asianajajan Sean Croninin mukaan ei ole mitenkään mahdollista, että henkilökunta ei olisi huomannut neulan katkeamista naisen sisälle.

– Kun vedät neulan ulos, katsot neulaa ja pidät huolta siitä, että sen pää on tallella. Se puuttui. Olen sanaton, että asiaa ei paljastettu tälle naiselle, Cronin kommentoi.

Neula on ehtinyt aiheuttaa naiselle pysyviä hermovaurioita. Kipu ei tule hellittämään, vaan ainoastaan pahenemaan vuosien varrella. Neulan poistaminen tässä vaiheessa olisi liian riskialtista, joten Amyn täytyy elää se selässään loppuelämänsä. Naisen ennustetaan halvaantuvan tulevaisuudessa.

– Jos he olisivat olleet yhtään inhimillisiä, he sanoisivat, ’hei, olen pahoillani, että tein valtavan virheen, korjataan se’. Mutta sen sijaan, he eivät kertoneet sitä, Amy sanoo.

***

10:21

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja