Mainos
Mainos

"Kivi putoaa sydämeltä, kun koti on valvottu" – osallistu kilpailuun ja voita keittiöaiheisia palkintoja!

Painaessaan kotioven kiinni takanaan on tärkeää tietää, että koti on turvattu myös asukkaiden poissa ollessa.

Koti on suomalaisille turvasatama, johon palata pitkän päivän jälkeen lataamaan akkujaan. Kun koti jätetään työpäivän tai lomamatkan ajaksi tyhjilleen, asukkaalle on jäätävä tunne, että koti on turvattu.

Vastaa ja voita: Löytyykö kotoasi tarpeeksi monta palovaroitinta?

Tiedätkö, kuinka monta palovaroitinta kotoasi tulisi löytyä? Vastaa kertomalla, löytyykö kotoasi asianmukainen määrä palovaroittimia.

Kilpailussa arvotaan 3 kappaletta Finlayson Taikamuumi -patakinnasta (arvo n. 11,50 €) sekä pääpalkintona Iittala Sarpaneva Pata puukahvalla (arvo n. 227 €). Kilpailun säännöt löydät täältä

Kilpailu on päättynyt. Kiitos kaikille osallistujille!

Äänestys

Onko kotonasi palovaroitin jokaista alkavaa 60 huoneneliötä kohden?

Kyllä 91%

Ei 9%

91%
9%

Sector Alarmin asentaja ja kouluttaja Sami Korhonen kohtaa työssään päivittäin sen tosiasian, että turvallinen koti on suomalaisille erittäin arvokas asia.

– Se, että työ- tai koulupäivän jälkeen voi tulla kotiin ilman pelkoa tulipalosta, vesivahingosta tai siitä, että kotiin on murtauduttu, on yksi suurimmista arjen toiveista, Korhonen toteaa.

Turvallisuuden tunne kotona syntyy monesta tekijästä. Esimerkiksi pelastuslaki määrittää, että jokaisesta suomalaisesta kodista on löydyttävä palovaroitin jokaista 60 huoneneliötä kohden.

Ulko-ovet lukkoon!

Ei muumitaloa lukita yöksi – eikä myöskään monia suomalaisia koteja. Ennen vanhaan harjanvarsi asetettiin oven eteen kertomaan siitä, että talossa ei ole ketään kotona. Tänäkään päivänä turvajärjestelmien asentajille ei ole vieras näky, että suomalaisen kodin ulko-ovi on koko ajan auki. Korhonen kannustaakin jokaista varjelemaan kotinsa turvallisuutta vähintään niin yksinkertaisella asialla kuin lukitsemalla ovet.

– Sitä näkee aivan liian usein, että suomalaiset pitävät vieläkin sitä vanhaa kunnon harjanvartta ovella ilmoittamassa, että ei olla kotona. Yksi pienimmistä ja tärkeimmistä asioista kodin turvallisuuden varjelemisessa on se, että ulko-ovet pidetään lukossa, Korhonen kertoo.

Sana kiertää naapurien kesken

Tänä päivänä moni kuuluu oman asuinalueensa Facebook-ryhmään, jossa keskustellaan alueiden arkisista asioista – ja tarvittaessa muistutetaan naapureita siitä, että kodin turvallisuudesta kannattaa huolehtia. Sector Alarmilla on huomattu, että esimerkiksi murtoaalloista keskusteleminen asuinalueiden Facebook-ryhmissä on saanut aikaan tilauspiikkejä heidän järjestelmilleen.

– Olemme huomanneet, että sosiaalisessa mediassa lumipalloefekti lähtee helposti pyörimään, kun naapuri kertoo, että jotain ikävää on tapahtunut. Tällainen tieto saa ihmiset miettimään entistä enemmän kotinsa turvallisuutta ja sen huomaa meidän myyntitilastoissamme, Korhonen toteaa.

Turvajärjestelmä lisää turvallisuuden tunnetta

Lukuisiin suomalaiskoteihin turvajärjestelmiä asentanut Korhonen on huomannut yhden yhdistävän seikan siinä tilanteessa, kun asentaja poistuu asiakkaan kotoa: asukkaat kokevat, että koti on entistä turvallisempi.

– Liki aina sen vain aistii samantien asiakkaasta, että kivi putoaa sydämeltä, kun koti on jonkun toisen puolesta valvottu: ei tarvitse stressata lainkaan kodin puolesta ja voi nukkua yönsä ja lähteä vaikkapa lomareissulle ilman huolta. Sen kevenevän tunteen näkee suomalaisissa ihan selkeästi, Korhonen hymyilee.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.