Mainos

Kodin hälytysjärjestelmä toi kaivattua turvaa suomalaisperheiden arkeen: ”Mielestäni tällaisella sijainnilla ehdoton ja hintansa väärti”

Kodin hälytysjärjestelmä suojaa kodin paloilta, murroilta ja muilta vahingoilta. Selvitimme, miten kodin hälytysjärjestelmä on muuttanut arkea suomalaisperheissä reilun vuoden jälkeen asennuksesta.

Kokosimme MTVuutiset.fi:n lukijoiden joukosta testiryhmän kokeilemaan Sector Alarmin kodin hälytysjärjestelmää syksyn 2018 aikana. Testiryhmäläiset saivat kahdeksi kuukaudeksi käyttöönsä kodin hälytysjärjestelmän, joka suunniteltiin kunkin testaajan talouteen sopivaksi.

Testiryhmään osallistuneista moni jatkoi järjestelmän käyttöä testiajanjakson jälkeen, mikä kertoo testaajien tyytyväisyydestä palveluun. Suurimpana etuna testaajat näkivät lisääntyneen turvallisuudentunteen: kotoa voi poistua huoletta pidemmäksikin aikaa. Huolettomuutta arjessa lisäsivät myös muun muassa vesivahinkojen varalta asennetut vesi-ilmaisimet ja savuilmaisimet, jotka tekevät ilmoituksen hälytyskeskukseen automaattisesti.

Moni Sector Alarmin kodin hälytysjärjestelmän käyttäjä kehuu palvelua henkilökohtaiseksi ja nopeaksi. Hälytyskeskus palvelee henkilökohtaisesti kellon ympäri, vuoden jokaisena päivänä. Hälytyskäynnit ovat lisäksi aina ilmaiset – vaikka hälytys olisi aiheeton.

Lue, millaisia kokemuksia perheillä on hälytysjärjestelmästä reilun vuoden käytön jälkeen.

Omakotitalo, Helsinki: ”Silloin olisi säästänyt väärässä paikassa”

”Ensimmäisen kerran pohdimme kodin hälytysjärjestelmän hankkimista rakentaessamme omakotitaloamme. Perheeseeni kuuluu lisäkseni vaimo, kolme lasta, koira ja kaksi kissaa. Vietämme paljon aikaa mökillä kesäisin, joten ajatus oli, että hälytysjärjestelmä olisi turvana erityisesti silloin, kun emme ole kotona.

Kodistamme löytyy useampi kamera, ovitunnistimet ja palovaroittimet. Pyykkikoneen alta löytyy lisäksi vesi-ilmaisin vuotojen varalta. Vesi-ilmaisin tuli tarpeeseen, kun vaihdoimme uuteen astianpesukoneeseen, jonka letku vuoti heti uutena. Ilman vesihälytintä emme olisi huomanneet vuotoa, sillä se oli niin pientä. Voi olla, että hälytin pelasti isommalta vahingolta.

Parasta on kuitenkin se, että kotoa voi lähteä pidemmäksi aikaa pois hyvillä mielin, eikä kotiin palatessa tarvitse avata varovasti etuovea ja miettiä, onkohan kaikki siellä kunnossa. Olisi hirveä tunne tulla kotiin, jossa olisi käynyt murtovarkaita. Näin keväällä polkupyörävarkaatkin ovat heränneet.

Meille tärkeintä on ollut omaisuuden turvaaminen silloin, kun olemme poissa kotoa. Hälytysjärjestelmän kuukausimaksu on pieni paha siihen nähden, että kävisi jotain ikävää – silloin olisi säästänyt väärässä paikassa.

Meidän kotimme sijaitsee rauhallisessa paikassa metsäalueen reunalla. Jos tänne hiipisi varkaita, ei kukaan naapurikaan sitä välttämättä huomaisi. Mielestäni kodin hälytysjärjestelmä on tällaisella sijainnilla ehdoton ja hintansa väärti.”

Rivitalo, Naantali: ”Kerrostalosta rivitaloon muutettua turvallisuutta on ajatellut eri tavalla”

”Asumme mieheni ja pienen lapsemme kanssa. Olen aina asunut kerrostalossa, kunnes muutimme nykyiseen asuntoomme syrjäisempään rivitaloon. Kerrostalosta maantasolle muutettua turvallisuutta on tullut ajateltua eri tavalla. Lisääntynyt turvallisuudentunne ja paloturvallisuus olivat meille tärkeimpiä seikkoja, mitä toivoimme kodin hälytysjärjestelmältä.

Olen kokenut, että turvallisuudentunne on nyt lisääntynyt. Varsinkin miehen ollessa reissussa olen uskaltanut olla hyvillä mielin kotona yksin lapsen kanssa. Öisinkin nukkuu paremmin tietäen, että kaikki on kunnossa kotona.

Olemme tykänneet kodin hälytysjärjestelmästä: se on osoittautunut helppokäyttöiseksi ja puhelinsovelluksella hälytyksen kytkeminen päälle käy nopeasti ja helposti. Ainut parannusehdotus on se, että toivoisin säännöllisiä huoltokäyntejä, joilla varmistetaan, että kaikki laitteet ovat toiminnassa.

Suosittelen järjestelmää kaikille, jotka haluavat, että kaikki on kunnossa kotona. Jos muuttaisin itse omakotitaloon, niin haluaisin varmasti hankkia kodin hälytysjärjestelmän sinne. Olen aina kokenut niin, että oma koti on oma koti, enkä halua sinne pääsevän ketään kutsumattomia vieraita.”

Omakotitalo, Turku: ”Kotoa voi lähteä pois huoletta”

”Vanhimman lapsemme aloittaessa koulun pohdimme rintamamiestalomme turvallisuutta. Meiltä löytyy nyt murtohälyttimiä, kuten ovitunnistimet ja lasirikkoilmaisin sekä palovaroittimet joka kerroksesta. Halusimme turvata kodin tulipalojen varalta, pystyä seuraamaan koululaisen liikkumista ja ennaltaehkäistä murtautumista. Järjestelmää on ollut todella helppo käyttää koululaistenkin kanssa.

Toivoimme, että turvallisuudentunne paranisi ja se on toteutunut. Mieluummin otan kiinteän kodin hälytysjärjestelmän kotiini kuin luotan siihen, että ei mitään kuitenkaan koskaan satu. Kotoa voi lähteä pois huoletta tietäen, että se on tulipalojen tai asuntomurtojen osalta turvattu.

Suosittelen Sector Alarmin hälytysjärjestelmää muillekin omakotitalossa asuville. Ajattelen itse niin, että mikään ei olisi kamalampaa kuin että joku murtautuisi omaan kotiin. Mieluummin varaudun etukäteen: jos tällaisia palveluja on saatavilla, niin miksi niitä ei käyttäisi.”

Omakotitalo, Häme: ”Satunnaiset pahantekijät pelottavat”

”Asumme kolmen aikuisen lapsen ja yhden alaikäisen lapsen kanssa. Pihapiiristämme löytyy myös sauna ja talli. Meille on asennettu useampi liiketunnistin ja ovitunnistin. Olin ajatellut, että jossain vaiheessa hankin kotiimme hälytysjärjestelmän, sillä asumme umpitien päässä, jossa varkaat pääsisivät huoletta tekemään hommiaan kenenkään huomaamatta.

Toivoin järjestelmän tuovan turvaa siihen, että kotiin, talliin tai saunaan ei pääsisi kutsumattomia vieraita. Satunnaiset pahantekijät pelottavat. Esimerkiksi tyttäreni on uskaltanut olla yksin kotona hälytysjärjestelmän hankkimisen jälkeen, vaikka oli sitä ennen pelokas olemaan yksin kotona. Harvoin talomme on tosin aivan tyhjillään, mutta senkin varalta turvallisuudentunne on lisääntynyt.

Omakotitaloasujille hälytysjärjestelmä on todella hyvä – varsinkin haja-asutusalueella asuville.

Mitään vakavampaa meillä ei ole sattunut sen jälkeen, kun hälytysjärjestelmä on otettu käyttöön, mutta muutama vahinkohälytys on sattunut. Kerran lähdimme kotoa ja laitoimme hälytyksen päälle, mutta yksi lapsista olikin vielä nukkumassa ja herättyään aiheutti hälytyksen – oli ainakin reipas herätys!”

Omakotitalo, Tampere: ”Koululaiselle ei tarvitse aina soittaa, että onhan varmasti lähtenyt kouluun”

”Kun omakotitalomme oli valmistumassa, pohdimme, ottaisimmeko uuteen kotiimme hälytysjärjestelmän. Turvallisuus oli meille tärkein asia. Hälytysjärjestelmässä viehätti myös ajatus, että jos kotiovi jäisi lähtiessä vahingossa lukitsematta, hälytyksen voisi laittaa etänä päälle. Kotiimme asennettiin pari kameraa, jotka ottavat tarvittaessa kuvia sekä muutama vesi-ilmaisin ja ovitunnistin.

Kahden aikuisen ja kahden kouluikäisen lapsen kanssa olemme huomanneet, että olemme ehkä nyt huolettomampia, vaikka emme tavallisestikaan ole kovia stressaamaan. En sanoisi, että matkustelemme paljon, mutta jos olemme vaikka viikon poissa kotoa, niin hälytysjärjestelmä tuo turvaa. Pikkukoululaisia olemme seuranneet, että milloin he ovat lähteneet kouluun ja tulleet koulusta pois ja siten varmistuneet, etteivät he ole esimerkiksi nukkuneet pommiin. Koululaiselle ei tarvitse aina soittaa, että onhan hän varmasti lähtenyt kouluun.

Minulle lasten seuraaminen on ollut tärkein etu. Mieheni on tykännyt siitä, että kodin eri tilojen lämpötiloja pystyy tarkkailemaan lämpötilavahdin avulla. Entisessä kodissamme astianpesukone päästi kerran vedet ulos, vaikka kone oli aivan uusi. Siksi meille on ollut tärkeää, että vuotojen varalta löytyy myös niistä hälyttävät vesi-ilmaisimet.

Emme ole kokeilleet muita vastaavia järjestelmiä, joten meillä ei ole vertailukohdetta, mutta kyllä varmaan suosittelisin tätä. Me olemme tykänneet: käyttö on helppoa ja koululaisetkin omaksuivat sen nopeasti. Ihmisille, jotka muutenkin käyttävät paljon tekniikkaa, se on helppoa.”

Sector Alarmin kodin hälytysjärjestelmä

 • Hälytysjärjestelmä suojaa murroilta, paloilta ja monilta muilta vahingoilta
 • Aloituspakettiin kuuluvat keskusyksikkö, käyttönäppäimistö, kameratunnistin, savuilmaisin sisäänrakennetulla sireenillä, ovitunnistin, älypistorasia, 5 avaimenperätunnistinta ja hälytystarrat
 • Lisäksi järjestelmään saa erilaisia lisälaitteita, kuten vesi-ilmaisimia
 • Palveluun kuuluu:
  • Yhteys Sector Alarmin hälytyskeskukseen 24/7
  • Maksuttomat vartijakäynnit
  • Mobiilisovellus, jonka avulla voit hallinnoida järjestelmää myös matkoilla
  • Tutustu ja tilaa Sectoralarm.fi


Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja