Kiusaaja huijasi teinitytön lähettämään hänelle alastonkuvan Snapchatissa – kuvan näki jopa tuhat oppilasta: "Minusta tuntui, että koko juttu oli minun vikani"

7:29
Videolla Jari Sinkkonen kertoo, mitä pitää tehdä, jos oma lapsi kiusaa tai on kiusattu.

Kiusaaja huijasi 14-vuotiaan Meganin lähettämään hänelle alastonkuvan Snapchatissa, kertoo muun muassa Mirror-lehti. Nyt 19-vuotias nainen haluaa jakaa tarinansa, jotta muut osaisivat olla varovaisempia netissä.

Kun Megan Hinton oli 14-vuotias, kiusaaja huijasi hänet lähettämään itsestään alastonkuvan Snapchatissa ja julkaisi sen sosiaalisessa mediassa

Nyt 19-vuotiaana Megan kertoo kokemuksistaan julkisesti. Tuolloin hän oli juuri aloittanut uudessa koulussa, Hounsdownin koulussa Tottonissa. Häntä oli kiusattu rajusti aiemmassa opinahjossa.

– Olin juuri saamassa paljon uusia ystäviä. Lisäilin paljon ihmisiä erilaisilla somealustoilla, Megan kertoo The Sun -lehdelle

"Luulin, että se oli ok"

Kiusaaja oli viesteissä esittänyt olevansa poika vuotta ylemmältä vuosikurssilta. Oikeasti hän oli Meganin luokalla oleva tyttö, joka oli käyttänyt pojan tiliä tämän luvalla. He olivat viestitelleet pari viikkoa ja ”poika” oli useaan otteeseen pyytänyt, että saisi Meganista alastonkuvan.

Lopulta Megan myöntyi. Hän oli luullut, että alastonkuvien lähettäminen oli normaalia. Hän luuli, että samoin tekivät kaikki hänen kaverinsakin.

– Se oli niin normalisoitua, että luulin sen olevan ok, Megan kertoo.

”Poika” myös sanoi toistuvasti, että mikäli Megan ei lähettäisi kuvaa, hän kertoisi kaikille, että tyttö oli frigidi, eli sukupuolisesti haluton nainen.

Megan lähetti kuvan. Tunnin kuluttua hän sai Snapchat-viestin. Siinä oli tytön kuva ja sanat ”hahaa, sainpas sinut!”

– Vatsaani kylmäsi, tunsin oloni sairaaksi. Menin paniikkiin, enkä tiennyt, mitä tehdä.

– Pistin puhelimeni pois päältä ja toivoin, ettei hän olisi niin ilkeä, ja että hän jättäisi jutun tähän, kun oli onnistunut pilassaan.

Haukuttiin huoraksi

Asia ei jäänyt siihen. Kun Megan meni seuraavana päivänä kouluun, hän tajusi, että kaikki olivat nähneet kuvan. Kiusaaja oli lähettänyt kuvan eteenpäin muun muassa Whatsappissa ja Facebookissa. Yli tuhat oppilasta oli voinut nähdä kuvan.

Megania haukuttiin muun muassa huoraksi. Hänen mukaansa hänet luokiteltiin prostituoiduksi, koska kaikki olivat nähneet hänen kroppansa. 

– Kaksi vuotta nuoremmat, joita en edes tuntenut, kiusasivat minua kuvan takia. He piirittivät minut ja nauroivat ja pilkkasivat minua. 

Megan jäi yksin. Hän kertoo, että tämän jälkeen hänen peräänsä huudettiin inhottavia äännähdyksiä käytävillä. Hän joutui kestämään niitä koko lopun kouluaikansa. Nuo huudahdukset saivat hänet tuntemaan olonsa ällöttäväksi ja arvottomaksi.

Kiusaaminen poliisin tietoon

Megan kertoi jutusta myöhemmin tutoropiskelijalle. Kiusaamisesta kerrottiin poliisille.

Meganin mielestä asia kuitenkin hoidettiin huonosti.

– Minusta tuntui, että koko juttu oli minun vikani ja että minulla ei ollut oikeutta tuntea oloani järkyttyneeksi. Kaikkien muiden elämä palasi normaaleihin uomiinsa, mutta uhri joutuu elämään seurausten kanssa.

Haluaa nyt varoittaa muita

Nyt Megan on 19-vuotias opiskelija. Hän tekee yhteistyötä Hampshiren poliisin kanssa ja kertoo tarinansa, jotta voisi varoittaa muita sosiaalisen median vaaroista.

– Toivomme, että Meganin kokemukset ja selviytyminen antavat voimaa nuorille, joita kiusataan ja joita painostetaan ottamaan alastonkuvia. Emme halua rangaista heitä vaan haluamme kertoa, että voimme todella auttaa, kertoo konstaapeli Maria Carrick Hampshiren poliisista.

Carricikin mukaan poliisi myös rohkaisee vanhempia ja opettajia puhumaan lasten kanssa siitä, miten somessa toimitaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja