Mainos

Kittilä pohtii lisäaikaa kunnanjohtajan sijaisen hakuun – sekasortoisen kunnan johtoon kaivataan kokemusta

Sekasortoisessa tilassa olevan Kittilän kunnan johto pohtii, pitäisikö kunnanjohtajan viransijaisen paikan hakuaikaa jatkaa. Tiistaina kokoontuva kunnanhallitus saa pöydälleen hallintojohtajan esityksen, että hakuaikaa jatkettaisiin 24. marraskuuta asti.

Hakuaika kunnanjohtajan viransijaiseksi ensi vuoden ajaksi päättyi alun perin lokakuun lopussa, ja hakijoita oli 13 kappaletta.

Hallintojohtaja Esa Mäkisen mukaan juuri keneltäkään virkaa hakeneista ei löytynyt kokemusta kunnan johtamisesta. Osa ei myöskään täyttänyt kelpoisuusvaatimuksia.

–  Olihan siellä kauppatieteiden maisteria ja tällaisia, joilla koulutus riittää, mutta ei tätä kuntakokemusta löytynyt, Mäkinen kertoi STT:lle.

Koska kyseessä on vuoden sijaisuus, töihin pitää ryhtyä heti, Mäkinen perustelee toivetta kokeneemmista kandidaateista.

Kittilän kuntaa painavat useiden kuntapäättäjien rikossyytteet. Perjantaina kerrottiin, että valtiovarainministeriö on pyytänyt Kittilän kunnalta lausuntoa selvityshenkilön tai -ryhmän asettamisesta tutkimaan kunnan hallintoa.

Kittilän kunnanvaltuustossa on 11 valtuutettua, jotka ovat syytteessä erilaisista virka- ja työrikoksista. Kunnanvaltuusto päätti tiistaina, että rikossyytteen saaneet kuntapäättäjät pidätetään vain niistä tehtävistä, joita syytteet koskevat.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja