Mainos

Yle: Kittilän kunnanhallituksen mukaan rikossyytteen saaneet päättäjät voivat jatkaa luottamustoimissaan

Kittilän kunnanhallituksen mukaan rikossyytteen saaneet kuntapäättäjät voivat jatkaa luottamustoimissaan, kertoo kunnanhallituksen esityksen käsiinsä saanut Yle Rovaniemi.

Kunnanhallitus otti siis toisen kannan kuin Kittilän vs. hallintojohtaja, joka esitti kunnanhallitukselle, että valtuutetut pidätetään luottamustoimistaan siihen saakka, kunnes syytteet on käsitelty.

Ylen mukaan Marita Toivanen teki kunnanhallituksen kokouksessa vastaesityksen, jonka mukaan valtuusto pidättää syytteessä olevat luottamushenkilöt osallistumasta asioiden käsittelyyn niissä asioissa, joissa he ovat syytteessä tai muusta syystä esteellisiä.

Vastaesitys voitti kunnanhallituksessa äänin 7-2. Siitä jättivät Ylen mukaan eriävän mielipiteen kunnanhallituksen jäsenet Ahti Ovaskainen ja Tuula Mertaniemi. Myös vs. hallintojohtaja, varatuomari Sanna Ylinampa jätti eriävän mielipiteen.

Kittilän valtuusto käsittelee kunnanhallituksen esitystä tänään iltapäivällä suljetuin ovin pidettävässä kokouksessa.

Ylinampa kertoi STT:lle, että kunnanvaltuuston päätöksestä tiedotetaan heti kokouksen päätyttyä.

Kittilän kunnan päätöksenteko on ajautunut vaikeaan umpikujaan. Nykyisessä kunnanvaltuustossa on 11 valtuutettua, jotka ovat syytteessä erilaisista virka- ja työrikoksista. Vajaat 30 entistä ja nykyistä kuntapäättäjää joutui lokakuussa syytteeseen tapahtumista, jotka juontavat juurensa edelliselle valtuustokaudelle.

Työ- ja virkarikosvyyhden lisäksi Kittilää varjostaa kaksi muuta oikeusprosessia. Toinen niistä liittyy hissiyhtiö Levi Ski Resortin hiihtohissihankintoihin ja toinen lakipalveluiden laskutukseen. Niissä syyteharkinta pyritään saamaan valmiiksi vuoden loppuun mennessä.

Lisää syytteitä on siis mahdollisesti tulossa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.