Kiti Kokkonen paljastaa yksityiskohdan Vesa-Matti Loirin vierailusta Tanhupallo-ohjelmassa: "Kaikki olivat jotenkin liikuttuneita siitä"

1:30
Kiti Kokkonen muistelee videolla Tanhupallon oman ohjelman kuvauksia, joihin Loiri osallistui vuoden 2021 kesällä.

VESKU – naurun ja surun kulkuri -dokumentissa Vesa-Matti Loirin rinnalla kulkeneet ihmiset kertovat suomalaisten rakastamasta taitelijasta, ystävästään ja työkaveristaan. Kiti Kokkonen muistelee kummisetänsä vierailua Tanhupallo-ohjelmassa kesällä 2021. 

Elokuussa menehtyneestä näyttelijälegenda Vesa-Matti Loirista nähdään MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla 17. joulukuuta VESKU– naurun ja surun kulkuri -dokumenttielokuva. MTV Uutisten toimittaja Kari Pyrhösen käsikirjoittaman ja ohjaaman dokumentin kerrotaan olevan kuvaus taiteilijasta, joka oli paitsi suomalaisia naurattanut koomikko, myös monipuolinen muusikko ja vakavasti otettava näyttelijä. 

Dokumentissa Loirin kummityttö, näyttelijä Kiti Kokkonen muistelee sketsihahmonsa Tanhupallon oman ohjelman kuvauksia. Kuvaukset järjestettiin vuoden 2021 kesällä. Vesa-Matti Loiri oli vieraana yhdessä jaksossa. 

– Siinä oli jotakin kauhean liikuttavaa, että kun olen syntynyt, hän on pitänyt sylissään. Sitten hänellä on tällainen Uuno Turhapuro -hahmo ja minulla Tanhupallo-hahmo. Enkä siis tarkoita, että ne olisivat jotenkin samanarvoisia ollenkaan. Mutta se, että hän tuli vierailemaan omaan Tanhupallo-ohjelmaani, niin siinä oli jokin tosi kaunis ympyrä, joka sulkeutui. Kuvauspäivänä tunnelma oli käsinkosketeltava. Minusta tuntuu, että kaikki olivat jotenkin herkistyneitä ja vaikuttuneita siitä, Kokkonen muistelee.

Dokumentissa Kiti Kokkonen kertoo myös, millainen tuki ja turva Vesku oli hänelle. Kiti Kokkosen isä Ere Kokkonen menehtyi 70-vuotiaana vaikean sairauden jälkeen vuonna 2008. Kiti Kokkonen on kertonut, että isän menetys on ollut hänen elämänsä vaikeimpia hetkiä. 

– Sanoinkin muistopuheessa, että vaikka kummilusikat jäivät saamatta, Vesku soitti minulle elämäni vaikeimmassa paikassa. Kun isäni menehtyi ja oli mennyt hetki aikaa. Juuri oikeaan hetkeen sain puhelun häneltä. Sitä pidän kovin arvokkaana. Hän oli tosi lempeä ja lohdullinen. Hänen maailmankatsomus lohdutti minua sillä hetkellä paljon. Tuntui kuin olisin saanut isäni lähemmäs vähäksi aikaa, Kokkonen muistelee. 

VESKU – naurun ja surun kulkuri julkaistaan MTV Katsomossa 17.12. ja nähdään MTV3-kanavalla samana päivänä kello 21.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja