Mainos

Kisu-kissan raaka surma Vantaalla järkyttää – jätettiin kuristettuna puuhun roikkumaan

Vantaalaisperhe löysi tällä viikolla lemmikkikissansa raa'asti surmattuna pihapiiristään. Asiasta tehtiin rikosilmoitus, mutta toistaiseksi tekijästä ei ole tietoa, kertoo kissan omistaja Jaakko Vikman. 

– Meillä on kaksi kissaa, jotka päästimme normaaliin tapaan ulos keskiviikkoaamuna töihin lähdettyä. Iltapäivällä vaimoni soitti itkien, että naapuri tuli kysymään onko se meidän kissa, joka on hirtetty puuhun.

Jaakko Vikman oli mennyt paikalle ja löytänyt Kisu-kissan hakattuna, kuristettuna ja puuhun ripustettuna.

– Kissa oli ensin tapettu väkivaltaisesti ja laitettu sen jälkeen köyteen roikkumaan ikään kuin näytille, mikä on tässä kaikkein häiritsevin piirre.

– En usko, että kyseessä on pikkupoikien kolttoset tai että joku olisi ajanut ensin vahingossa kissan päälle autolla. Läheisessä aidassa näkyi verijälkiä, ja luulenkin, että kissan päätä on hakattu siihen.

Jaakko Vikman kertoo perheen toisen kissan tulleen kotiin ehjänä, mutta säikähtäneenä.

– Toinen kissa ei ole sen jälkeen suostunut menemään ulos.

Vikman kertoo alueen olevan rauhallista omakotialuetta, jossa on metsää ja peltoa. 

– Täällä liikkuu paljon kissoja vapaana. Mekin olemme kysyneet viereisiltä naapureilta, onko heille ok, että kissamme liikkuvat pihalla. He ovat sanoneet, ettei heitä haittaa, Vikman sanoo.

Itä-Uudenmaan poliisi kertoo tutkivansa tapausta eläinsuojelurikoksena. Vikman sanoo, että alueen asukkailla on erilaisia teorioita siitä, kuka voisi olla teon takana.

– Epäilyjä on, mutta jos ei ole todisteita tai silminnäkijöitä, niin voi olla vaikea selvittää asiaa, Vikman sanoo.

Vikman kertoo pohtivansa nyt uudessa valossa samassa pihapiirissä aikaisemmin tapahtunutta kissakuolemaa

– Meillä oli yhdeksän kuukauden ikäinen kissa, joka löytyi pihalta huonossa kunnossa puolitoista vuotta sitten. Sillä oli leuka haljennut ja keuhkot täynnä verta. Veimme sen lääkäriin ja se piti lopettaa. Silloin ajattelimme, että kissa oli jäänyt auton alle, mutta nyt mietityttää, että oliko sekin pahoinpidelty.

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.