Mainos

Kissan häntä väännettiin poikki Porissa: ”Lapset kauhuissaan, tuleeko Manu kuntoon?”

Poliisi kaipaa havaintoja raa’asta eläinrääkkäystapauksesta, jossa kissan häntä väännettiin väkivalloin poikki. Asiasta kertoi ensimmäisenä Satakunnan Kansa

Mauno-niminen kissa oli palannut maanantaina normaalilta muutaman tunnin mittaiselta aamulenkiltään ja makoili terassilla.

Kissan omistaja Sanna Lehtonen kuitenkin huomasi, että kaikki ei ollut kunnossa. 

– Kissa vain mökötti paikallaan eikä liikkunut. Ihmettelin, että mitäs nyt. Hännän tyvi oli ihan turvoksissa, ja kissa sähisi, kun sitä sattui niin paljon, Lehtonen sanoo. 

Mauno vietiin eläinlääkärille, joka totesi, että kissan hännän tyvestä oli irronnut kaksi nikamaa. Lehtonen sanoo, että lääkärin mukaan vammat eivät voineet syntyä esimerkiksi tappelussa toisen eläimen kanssa, vaan ihminen oli aiheuttanut ne väkivalloin. 

– Häntä oli poikki ristiselkään asti, Lehtonen suree. 

"Ottaa päähän lapsien puolesta"

Lopulta eläinlääkäri joutui poistamaan koko hännän. Lehtonen sanoo, että tapaus suututtaa häntä erityisesti perheen viiden lapsen puolesta.

– Lapset ovat olleet aivan kauhuissaan. He ovat kyselleet, tuleeko Manu kuntoon ja kasvaako häntä takaisin. Myös toinen kissamme on ollut ihmeissään, eikä tiedä, miten päin olla. 

Tapauksesta on tehty rikosilmoitus, rikosylikonstaapeli Mari Vanio-Kaila Porin poliisista vahvistaa MTV:lle. Epäiltyjä ei tällä hetkellä ole. 

Ratkaisevasta vihjeestä palkkio

Tänään Manu on omistajansa mukaan vaikuttanut pirteältä, mutta vielä ei tiedetä, pystyykö se ulostamaan ja virtsaamaan kunnolla. 

Vähäraumalla Porin länsiosassa sattuneesta tapauksesta on tehty rikosilmoitus, ja Lehtonen on luvannut tekijän löytymiseen johtavasta vinkistä 500 euron palkkion. Tapaus sattui maanantaina 10–14 välisenä aikana. 

– Vähäraumalla on joskus sattunut tällaista, mutta ei pitkään aikaan. Ei täällä mitään kissanvihaajia pitäisi olla, Lehtonen kummastelee. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.