Kissojen ystävät huomio! Näin karvakaveri voi parantaa terveyttäsi

Ihmisten ja lemmikkieläinten välistä suhdetta tutkivat tiedemiehet ovat saaneet selville, että kissan omistamisella on positiivisia vaikutuksia terveyteen.

Lifehack.org listasi kymmenen positiivista vaikutusta, joita kissan omistaminen saa aikaan.

1. Vähentää verenkiertohäiriöitä

Minnesotan yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan ne, jotka eivät omista kissaa, kuolevat 30–40 prosenttia todennäköisemmin verenkiertoon liittyvään sairauteen. Myös riski kuolla äkilliseen sydänkohtaukseen on kissanomistajalla pienempi.

2. Auttaa immuunijärjestelmää

Kissanomistajien immuunijärjestelmä voi toimia kissanomistajalla paremmin. Kissa voi myös vähentää masennusta, tuoda iloa elämään ja lisätä liikkumista. Kaikki tämä parantaa immuunijärjestelmän toimintaa.

3. Vähentää allergioita sekä vähentää hengityselinten ongelmia

Lapset, jotka ovat kasvaneet kissojen (ja koirien) kanssa, kehittyy paremmin immuniteetti allergeeneja vastaan jo varhaisessa iässä. Hengitysongelmien, kuten astman ilmaantuvuus pienenee lapsilla, jotka altistuvat kissoille jo varhaisessa vaiheessa.

4. Vähentää verenpainetta

Kissan silittely on rauhoittavaa ja laskee verenpainetta. New Yorkin yliopiston tutkimusten mukaan lemmikkien omistajien verenpaine oli alhaisempi verrattuna niihin, jotka eivät kotieläintä omistaneet.

5. Laskee kolesterolia

Liikunta ja terveellinen ruokavalio ovat hyväksi kolesterolin alentamisessa, mutta myös kissa voi olla avuksi. Vuonna 2006 tehdyn kanadalaisen tutkimuksen mukaan kissan omistaminen laskee kolesterolia jopa paremmin kuin tietyt lääkkeet.

6. Vähentää aivoinfarktin riskiä

Minnesotan yliopiston tutkimuksen mukaan kissanomistajilla on kolmanneksen pienempi riski saada aivoinfarkti.

7. Hoitaa luustoa ja lihaksiasi

Kissan kehräämisen taajuus on 20–140 hertsiä, jolla tiedetään olevan hoitavia vaikutuksia. Esimerkiksi luut paranevat parhaiten 25–50 hertsin taajuudessa. Pehmeä kudos, kuten lihakset, jänteet ja nivelsiteet parantuvat myös nopeammin näissä taajuuksissa.

8. Alentaa levottomuutta ja stressiä

Jatkuva kiire leimaa monen elämää. Lemmikin rapsuttelu saa ajatukset pois kiireisestä arjesta ja rauhoittaa.

9. Parantaa mielialaa ja lievittää masennusta

Kissoja pidetään oman tiensä kulkevina, epäsosiaalisina eläimiä, mutta kissan omistajat tietävät, että tämä ei pidä paikkaansa. Kissasi osoittama kiintymys saa sinut paremmalle tuulelle, ja voi vähentää masentavien ajatusten läpikäymistä.

10. Vähentää yksinäisyyttä

Myös ihmisen ja kissan välinen suhde vaatii sosiaalista kanssakäymistä. Jos ystäväpiirisi on pieni tai ystävät asuvat kaukana, kissa voi auttaa vähentämään yksinäisyydentunnetta. Tullessasi yksin kotiin, ovella odottava kissa on mukava yllätys.

Lähde: Lifehack.org


Lue myös:

    Uusimmat