Mainos

Kissojen äitiyspakkaus pyrkii maailmalle: Potilaspuku, vauvakirja ja viltti

Hyvät liikeideat eivät synny hetkessä, niin ei myöskään Anu Martikkalan idea kissojen äitiyspakkauksesta. Äkkipäätä ajatus tuntuu vähintään hassulta, mutta kun artesaani ja muotoilija Martikkala selvittää homman taustoja, pakkaus alkaa kuulostaa hyvinkin järkevältä.

1:49

– Opiskelin Seinäjoen ammattikorkeakoulussa ja mietin sopivaa lopputyötä. Kotiin oli juuri tullut löytökissa Paju, joka oli leikattu ja joka ei päässyt kaulurinsa kanssa kävelemään portaita ylös vaan kompasteli jatkuvasti, muistelee Martikkala.

Niinpä Martikkala päätti ommella Pajulle potilaspuvun, joka korvaisi kaulurin.

– Paju ei päässyt nuolemaan leikkaushaavoja, mutta pääsi liikkumaan paremmin, kertoo Martikkala.

Opinnäytetyön idea syntyi samalla: kissojen äitiyspakkaus. Siinä voisi olla kissanviltti, lelu, vauvakirja, harja, kampa ja tuo kyseinen potilaspuku.

– Siitä se lähti ja tässä nyt ollaan, nauraa ilmeisen tyytyväinen Martikkala.

Kissojen äitiyspakkaus on saanut heti suuren suosion. Verkkokauppa on jo avattu ja katse tähyää jo ulkomaille, jossa suomalainen äitiyspakkaus on jo ennestään hyvässä maineessa. Voisiko kissojen äitiyspakkauksesta tulla kansainvälinen menestys?

– Ilman muuta! nauraa Martikkala.

Kaikki omin käsin

Martikkala tekee kissojen äitiyspakkauksen kokonaan itse. Itse suunnitellut kuosit siirtyvät kankaalle painostudiossa, myös pahvipakkaukset leikataan ja taitellaan muottiin itse. Työläin osuus on potilaspukujen ompelu.

– Parhaimmillaan ompelen niitä kuusitoista päivässä, paljastaa Martikkala.

Kissojen vauvakirja on täynnä ohjeita ja kissatietoutta, siihen voi myös kerätä kissavauvan herkkureseptit ja muistot ensimmäisistä matkoista.

– Sinne voi tallentaa myös ensimmäiset tassunjäljet elintarvikevärillä, näyttää Martikkala.

Oikeasti hän ei ole hirvittävän kunnianhimoinen hankkeensa kanssa. Jos se työllistää Martikkalan itsensä, se riittää. Idea on kuitenkin erinomainen unelma ihmiselle, joka rakastaa kissoja ja käsitöitä. Ja tärkein kriitikko istuu ompelukoneen vieressä.

– Paju antaisi tälle ehkä kympin. Ja se on ehdottomasti paras kriitikko, hymyilee Anu Martikkala.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.