Kissanpentujen kysyntä kasvanut korona-aikana – maatiaiskissan hinta jo rotukissan tasolla, kertoo Yle

Eläinaktiivit pelastivat kymmeniä kärsiviä kissoja pentutehtailijan kynsistä Alavudella – varoitus, kuvat saattavat järkyttää herkimpiä! 0:24
Eläinaktiivit pelastivat kymmeniä kärsiviä kissoja pentutehtailijan kynsistä Alavudella. Varoitus, kuvat saattavat järkyttää herkimpiä!

Kissanpentua on ollut vaikea löytää korona-aikana, sillä niiden kysyntä on noussut rajusti. Suomen Kissaliitto kertoi Ylelle, että maatiaiskissojen hinnat ovat nousseet miltei samalle tasolle rotukissojen kanssa.

Rekisteröimättömät kissanpennut voivat maksaa tällä hetkellä yli 700 euroa, kertoo Suomen Kissaliiton puheenjohtaja Veikko Saarela. Rotukissojen pentujen hinta on yleensä noin tuhat euroa.

– Se on ihan älytöntä. Ei ole reilua pyytää älyttömiä, vaikka olisikin kaikki kunnossa. Kissalla ei pitäisi tehdä bisnestä. Kissaemo tekee sen työn. Ei ole reilua, että joku pennuttaa kolme kertaa vuodessa, kommentoi Kouvolan Seudun Eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja Sari Metsälä Ylelle.

Metsälä kertoo, ettei Kouvolan seudulla pentukissoja ole saatavilla, mutta aikuisia eläimiä sen sijaan kyllä.

– Meillä on ollut kyselyitä kissanpennuista todella paljon korona-aikana ja pitkät jonot. Haastatellaan pitkään ihmisiä ja osa ei saa meiltä kissoja, niin se lisää kysyntää muualta.

Yhdistyksen kautta aikuinen kissa maksaa 120 euroa ja kissanpentu 160 euroa.

– Meillä on valitettavasti Kouvolassa ihmisiä, jotka myyvät niitä tosi huonoista oloista ja kissat voivat olla sairaita. Kissoja myydään autojen takakontista ja kauppojen pihoilla.

Kissaliitosta kehotetaan perehtymään, keneltä kissan ostaa. Pentutehtailua ei tulisi tukea.

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat